Teknoloji

Philips Hue Secure güvenlik kameralarıyla evleri korumaya alıyor

philips hue secure

Philips’in Hue aydınlatma ürünleriyle tanınan yan markası Signify, kendisini Ring ve Nest gibi şirketlerle doğrudan rekabete sokan yeni bir ürün kategorisine giriş yaptı. Signify, güvenlik odaklı yeni ürünlerini sonbaharda satışa sunacak. Bu ürünler arasında öne çıkan hem kablolu hem de kablosuz versiyonları bulunan Philips Hue Secure güvenlik kamerası oluyor. 1080p video desteği sunan kameralarda gece görüşü özelliği de mevcut.

Kapının önündeki bir ziyaretçi ve teslimatçı ile konuşmak için Hue Secure kullanılabiliyor. Davetsiz misafirleri caydırmak için de kamera Hue ışıklar ve sesli alarmlarla birlikte çalışacak şekilde programlayabiliyor. Kameralar kullanıcıları hareketlerden haberdar edebiliyor. Evcil hayvanları, paketleri ve insanları ayırt edebilme de Hue Secure’un özellikleri arasında yer alıyor.

Kapınızın dışındaki bir ziyaretçi veya teslimatçı ile konuşmak için kameraları kullanabilir ve davetsiz misafirleri caydırmaya yardımcı olmak için onları Hue ışıklarınız ve sesli alarmlarınızla birlikte çalışacak şekilde programlayabilirsiniz. Cihazlar size hareketleri bildirebiliyor ancak evcil hayvanları, paketleri veya insanları ayırt etme yeteneğine de sahip. Signify ayrıca uçtan uca şifrelemenin varsayılan olarak etkin olduğunu, dolayısıyla çekimlerinizin gizli kaldığını söylüyor. Yeni Hue Secure kameralar iç ve dış mekanlarda kullanılabiliyor ve kablolu versiyonu, yardımcı masaüstü standıyla desteklenebilir.

philips hue secure

Dış mekan kullanımına yönelik bir ürün arayanlar için Hue Secure’un ışıklandırmalı seçeneği de mevcut. Hue uygulamasından bir ışık alarmı ayarlandığında geniş bir alan istenen renkte aydınlatılabiliyor. 2024’ün ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan bu seçenek Avrupa’da 350 avro karşılığında satılacak.

Philips Hue Secure ile birlikte yeni temas sensörünü de duyurdu

Philips yeni güvenlik kameralarının yanı sıra temas sensörünü de duyurdu. Bu sensör kapılara, pencerelere ve diğer yerlere yapıştırılabiliyor ve bunlar açıldığında kullanıcılara bildirim gönderiyor. Hue aydınlatma çözümleriyle birlikte çalışacak şekilde programlanabilen bu sensör tetiklendiğinde aydınlatmanın açılması veya kapanması da sağlanıyor. Sonbaharda siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulacak sensörün bir tanesi için 40 avro, ikili paket içinse 70 avro ödenmesi gerekecek.

philips hue secure

Philips Hue Secure kameralara erişimi ve bu kameraların yönetimini kolaylaştırmak için mobil uygulamasına Güvenlik Merkezi isimli yeni bir bölüm ekliyor. Bu bölüm üzerinden kameranın alarmları ve ışıkları tetiklenebiliyor. Yine aynı bölüm üzerinden yerel güvenlik güçleriyle iletişim kurmak da mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER