Teknoloji

Philips Hue Play ile TV’nizdeki renkler odanıza geliyor

philips hue play

Philips Hue akıllı aydınlatma sistemine eklenen en son ürün Philips Hue Play HDMI Sync Box adlı küçük bir siyah kutu oluyor. Bu aksesuar TV’nizde gösterilen içerikle odanızdaki ışıkların senkronize olmasını sağlıyor.

Oyunlar, filmler veya internet üzerinden izlenen diğer videolar bu kutudan geçiyor ve sonuç olarak oturduğunuz odadaki ışığın rengi ve parlaklığı da ona göre ayarlanıyor. Böylelikle daha da sarmalayıcı bir izleme deneyimi oluşturuluyor.

Hue Play HDMI Sync Box TV’niz ve ona bağladığınız Blu-ray oynatıcı, oyun konsolu veya set üstü cihaz gibi aygıtların arasına yerleşiyor. Tüm bu cihazların HDMI bağlantıları Hue Play üzerinden geçiyor. Video işareti TV’nize Hue Box üzerinden iletilerek bu sırada analiz edilen renk bilgisinin de ortamdaki ışıklara iletilmesi sağlanıyor. Hue sisteminin üreticisi Signify, oyunlarda bile herhangi bir gecikme sorununun olmayacağını söylüyor.

Bununla birlikte bazı kısıtlamalar da bulunuyor. Cihaz başlangıçta 4K 60Hz ve HDR10 desteğini barındırıyor. Ancak HDR10+ veya Dolby Vision desteği bulunmuyor ki, bunlar giderek yaygınlaşan en büyük iki görüntü standardı olma özelliğini taşıyor. HDR10+ ve Dolby Vision görüntüleri yine de TV’ye tam kalitede aktarılmaya devam ediliyor. Ancak Hue Play kutusu bunları işleyerek aydınlatma efektleri oluşturamıyor.

TV’deki içeriğe göre ortamdaki ışıkları eşzamanlama yıllar boyu Hue yapımcılarının hayaliydi. 2014 yılında Syfy ile yapılan entegrasyon sayesinde Sharknado 2 ile ışıkların eşzamanlanması mümkün olmuştu. Daha sonra 12 Monkeys ve bir Xbox oyunu ile de aynı işlem denendi. Ancak bu entegrasyonların her biri ışık senaryoları gerekiyordu, yani birilerinin film boyunca aydınlatmanın nasıl değişeceğini ayarlaması gerekiyordu. Signify, aydınlatma senaryolarından vazgeçmediğini söylüyor, ancak bunları ölçeklemenin kolay olmadığını belirtiyor. İşte bu noktada Hue Play gibi otomatikleştirilmiş sistemler imdada yetişiyor.

Philips Hue Sync ile aynı özellik bilgisayarlara gelmişti

Signify geçen yıl Hue Sync uygulamasıyla ilk kez otomatikleştirilmiş sistem için adım atmıştı. Bu sayede Mac veya Windows PC’nin ekranında gösterilenlerin aydınlatma sistemine yansıtılması mümkün olmuştu. Ne var ki, bu sistem sadece bilgisayarlarla sınırlı kalmıştı.

Şimdi Philips Hue Play kutusuyla birlikte aynı işlevin TV’lere getirildiğini görüyoruz. Ne var ki, bu ürün çok da ucuz olmayacak. 15 Ekim’de yurt dışında satışa çıkacak ürün, 229.99 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER