Teknoloji

Philips yeni ışık azaltıcı düğme ile Hue’nun en büyük problemini çözüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

philips-hue-isik-azaltici-260815-1

Philips, Hue serisindeki popüler aydınlatma ürünlerini çeşitlendirmeye devam ediyor. Şirket şimdi de ilk kablosuz ışık azaltıcı düğmesini görücüye çıkardı. Toplamda dört butondan oluşan düğme, tıpkı Hue Tap gibi, duvara monte edilebiliyor ve, yine Hue Tap gibi, uzaktan kumanda için yuvasından çıkarılabiliyor. Düğmede açma ve kapama tuşlarının yanı sıra ışık artırma ve azaltma tuşları bulunuyor.

Hue Tap ile yeni ışık azaltıcı düğme arasındaki en önemli fark ise enerji kaynağı. Kinetik enerjiyle çalışan Hue Tap’in aksine, yeni ışık azaltıcı düğme ince bir CR2450 pil barındırıyor. Bu da düğmeyi geleneksel çözümlere daha yakın bir hâle getiriyor. Kullanıcıların ışık azaltıcıya sahip olmak için 39.95 dolar ödemesi gerekiyor.

philips-hue-isik-azaltici-260815-2

Philips’in yeni ışık azaltıcı düğmesi, aynı işlevi gören geleneksel çözümlerin yerini almak için uygun boyutlara sahip olması sayesinde dikkat çekiyor. Philips teşvik etmese de, temel elektrik bilgisine ve teknik becerilere sahip kullanıcılar mevcut ışık düğmelerini çıkartıp yerine Philips’in yeni düğmesini yerleştirebiliyor. Böylelikle aile üyelerinin yanlışlıkla Hue’ya giden elektriği kesmelerinin de önüne geçilebiliyor.

Yeni ışık azaltıcı düğme ile 10 Philips Hue ampulünü kontrol etmek mümkün olacak. Düğme, önümüzdeki eylül ayında Kuzey Amerika’da satışa sunulacak ve Apple HomeKit’i de destekleyecek.

İLGİLİ HABERLER