Teknoloji

Philips Hue iOS ve Android uygulamaları yenileniyor

philips hue

philips hue

Philips Hue akıllı lambalarını kontrol etmeye yarayan iOS ve Android uygulamalarını bu ay içinde yeniliyor. Güncellenmiş Hue uygulaması mevcut uygulama gibi çalışmaya devam edecek, ancak daha modern bir görünüme sahip olacak. Eskimiş olan uygulama 2011’de, Android için yapılmış gibi duruyordu. Ayrıca güncellemeyle birlikte uygulama biraz daha hızlı çalışacak.

Android versiyonunda da sekmeler, tıpkı iOS versiyonunda olduğu gibi, üst yerine alt kısma yerleştirilmiş. Bazı küçük görsel değişiklikler yapılmış, kontrollerin köşeleri yuvarlatılmış, aynı zamanda daha kompakt hâle getirilmiş.

philips hue

Philips, uygulamaları yeniden tasarlayarak kullanıcıların aradıkları kontrollere daha kolay ulaşmasını istediğini kaydetti. Buna rağmen her seçeneğin olduğu yerde durduğu söyleniyor. Sadece görsel açıdan ufak tefek değişikliklerle sınırlı kalındığı not ediliyor.

Bununla birlikte, yeni uygulama için geliştirme çalışmaları devam ediyor, henüz son kullanıcılara ulaşmadı. Yani, daha değişiklik için biraz daha zaman bulunuyor. Her şeye rağmen uygulamanın daha hızlı çalıştığı da kullananlar tarafından not ediliyor.

Bu arada, kullanıcıların Philips Hue uygulamasını doğrudan kullanmaları da gerek olmayacak. Hue uygulaması içinde tüm ayarları bir kez yaptıktan sonra, ya Siri ya da Google Asistan ile her şeyi, sesli komutlarla kontrol etmek mümkün olacaktır.

Philips yenilenmiş uygulamaların ne zaman çıkacağını açıklamadı. Ancak iOS ve Android uygulamalarının aynı zamanda, bu ay içinde çıkacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER