Teknoloji

Daha eski Philips Hue sistemleri de artık Matter destekli

philips hue matter

Philips Hue için Matter desteğinin sözü ilk olarak bu yılın mart ayında verilmişti. Ancak süre dolmadan birkaç gün önce sessizce, bir gecikme olduğu kabul edilmişti. Bu gecikmeye neyin sebep olduğu artık giderildi ve Matter entegrasyonu Hue uygulamasında kullanıma sunuldu.

Matter, aslında şirketler arası bir HomeKit versiyonu olarak düşünülebilir. Siri, Alexa, Google Assistant, Zigbee ve daha fazlası tarafından kontrol edilebilecek herhangi bir uyumlu akıllı ev cihazına izin veren tek bir standarttır.

Matter’ın en büyük avantajı, sınırlı sayıda şirketin HomeKit’i desteklemesi yerine, çok daha geniş bir cihaz yelpazesine uyumluluk getirmesidir. Özellikle Apple kullanıcıları için bu, birçok yeni cihazı sisteme dahil etme fırsatı demektir.

Philips Hue, bu geniş uyumluluğu sağlayan ilk büyük markalardan biri oldu. Şirket, mevcut köprüleri için bir güncelleme yayınladı ve bu sayede kullanıcılar, Philips Hue sistemlerini Matter uyumlu ev merkezleriyle entegre edebilecekler.

Apple kullanıcılarının çoğu zaten Matter uyumlu bir ev merkezi kullanıyor olacak. Bu uyumlu merkezler arasında Apple TV 4K, Apple TV HD (4. nesil), HomePod (herhangi bir nesil), HomePod mini bulunuyor. Samsung SmartThings Hub, çeşitli Amazon Echo hoparlörler, Google Home veya Home Mini, Nest Hub, Nest mini, Nest Audio da diğer uyumlu merkezler arasında yer alıyor.

Philips Hue’nin Matter desteği için bir güncelleme yapmak manuel bir süreçtir, ancak oldukça hızlı ve kolaydır. iPhone’unuzdaki Hue uygulamasını açın, Ayarlar’a gidin, Akıllı Ev seçeneğini ve ardından ‘+’ butonunu tıklayın. Son olarak, diğer uygulamalar arasından Matter’ı seçin.

Philips Hue’nin Matter desteği, akıllı ev teknolojisini bir adım öteye taşıyor. Daha geniş bir cihaz yelpazesi ile uyumluluk, kullanıcı deneyimini zenginleştiren bir faktör olarak öne çıkıyor. Philips Hue gibi önde gelen markaların bu entegrasyonu benimsemesi, akıllı ev ekosisteminin daha da güçlenmesine olanak sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER