Teknoloji

Philips Hue ailesi yeni ampul ve aksesuarlarla genişliyor

philips hue

Philips Hue ailesine eklenen yeni ampul ve aksesuarlar IFA 2019’da gözler önüne çıktı. Bu yeni ürünler arasında en çok dikkat çeken ise Edison tarzı ampuller oluyor. Bu akıllı LED ampullerin içinde girdap gibi dönen ince bir tel varmış gibi görünüyor. Böylelikle ortaya klasik Hue ampullere kıyasla çok daha tarz bir görüntü çıkıyor.

Edison tarzı bu ampuller kapatıldığında içlerinin LED ile dolu olduğu daha net biçimde anlaşılıyor. Ancak ampuller açıkken, klasik ampullerden farksız biçimde görünüyor. Bu ampullerden çıkan ışığın da oldukça canlı olduğunu belirtmekte fayda var.

Edison tarzı ampulün A19 formu için 25 dolar ödemek gerekecek. ST19 tüp formatında ise fiyat 28 dolara çıkacak. Küre şeklindeki G25 modelinin fiyat etiketinde ise 33 dolar yazacak. Yeni ampuller ABD’de ekim ayı içinde satışa sunulacak.

Hue serisinin yeni üyeleri arasında iki aksesuar da bulunuyor. Bu aksesuarlardan birisi, şirketin ilk akıllı prizi. Bu akıllı priz sayesinde kullanıcılar bir cihazın gücünü uzaktan da kesebiliyor. Öncelikli amaç bu prizin lambalarla kullanılması olsa da, fan gibi ürünlerde de bu prizden yararlanılabilecek. Akıllı priz, ABD’de 40 dolar karşılığında satılacak.

Hue ailesine eklenen bir diğer yeni aksesuar ise Hue Smart Button isimli kontrol aracı. Oldukça küçük olan ve kolay kaybedilebilecek gibi görünen bu buton, farklı noktalara monte edilebilecek ve ışıkları kapatıp açmakta ya da parlaklık seviyesinde ayarlamakta kullanılabilecek. Smart Button’ın fiyat etiketinde 20 dolar yazacak.

Philips Hue Go da yenilendi

Philips Hue Go portatif lamba 2015’te tanıtılmıştı. Aradan geçen dört yılın ardından Hue Go da yenilendi. Eskiye kıyasla daha canlı renkler sunacak olan lamba, yenilenen tasarımı sayesinde şarj olurken de dik durabilecek. Buna ek olarak, 3 saat olan pil ömrü de “mum” modunda 18 saate kadar çıkabilecek. Yeni Hue Go, kasım ayında 80 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER