Teknoloji

Philips Hue Adore Alexa ve Google Asistan’a bağlanabilen akıllı banyo aynası

philips hue adore smart mirror

philips hue adore smart mirror

Akıllı lambaları her türlü geleneksel biçime sokarak piyasaya getirdikten sonra Philips, şimdi de aydınlatma teknolojisini yerleştirebileceği daha egzotik ortamların peşinden gidiyor. Bunun ilk durağı da banyo aynaları oluyor.

Philips Hue Adore adını taşıyan ürün, Philips’in IP44 sertifikalı akıllı aynası. Bu sertifikayla su sıçramalarına karşı dayanıklılığı belgeleniyor. Ayrıca bununla birlikte karartma düğmesi de geliyor.

Şirketin popüler Hue Ambience ya da Hue Go lambalarının aksine, Adore serisi sadece beyazın tonları arasında değişim yapabiliyor. Bu açıdan temel Hue White ampüllere benziyor. Bu nedenle, akıllarında neon ışıklarla bezeli bir banyo olanların biraz daha beklemeleri gerekecek.

Dikkat çekilmesi gereken son özellik de bu lambaların Amazon Alexa, Google Asistan ya da Siri gibi akıllı asistanlara, akıllı hoparlörler veya cihazlar aracılığıyla bağlanabilmesi. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise, evinizde Adore’nin bağlanabileceği bir Hue Bridge merkez biriminin bulunması gerektiği.

Adore bir kez Bridge cihazına bağlandıktan sonra, Alexa sesli komutları ve rutinleri içinde kullanılabilir, Google Asistan ile kontrol edilebilir ya da Apple’ın HomeKit uygulamasına eklenebilir.

Philips Hue Adore ağustos ayında ABD ve Avrupa’da satışa sunulacak. Ön siparişler ise çok yakında başlayacak. Adore’nin yurt dışı fiyatı 300 dolar civarında olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER