Teknoloji

Philips ses ve görüntü iş kolunu Funai’ye satmaktan vazgeçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Philips ses, video, multimedya ve aksesuar işlerinin Japon Funai Electric Co şirketine satışından sözleşmede çıkan pürüz nedeniyle vazgeçti. Ancak başka bir alıcı için arayışlarını sürdürecek.

philips-funai-2610013Philips ve Funai geçtiğimiz ocak ayında anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Buna göre Funai 150 milyon avro karşılığında Philips’in birimlerini ve marka lisans hakkını alacaktı. Anlaşmanın 2013’ün ikinci yarısında tamamlanması ve Funai tarafına geçişin sağlanması bekleniyordu.

Ses-görüntü iş kolunun çatısı altında ev eğlence sistemleri, kulaklıklar, hoparlörler, araç içi ses sistemleri, video odaklı ürünler, portatif video oynatıcıları, DECT telefonlar bulunuyordu. Ayrıca Philips’in pil, güç adaptörü ve antenleri de bu iş koluna bağlı.

Ne var ki, Philips dün yaptığı bir açıklamayla anlaşmayı iptal ettiğini ve Funai’nin yol açtığı zararların tazmini için dava açacağını açıkladı. Öte yandan Philips bu işler için diğer fırsatları değerlendirecek. Şimdilik bu iş kollarını normalde olduğu gibi sürdürecek.

Philips CEO’su Frans van Houten bu kararı aldıkları için üzgün olduklarını, ancak yatırımcıların çıkarlarını ve işlerini korumak için bunu yaptıklarını dile getirdi.

Philips’in anlaşmayı iptal etmesinin nedeni olarak Funai’nin geçişi tamamlamak için gerekli adımları atmaması gösteriliyor.

İlgili >> Yahoo

İLGİLİ HABERLER