Teknoloji

Philips DesignLine TV duvara yaslanabilir tasarımıyla ilgi çekecek

Philips’in yeni DesignLine TV’sini şimdiye kadar tanıtılmış en dikkat çekici tasarıma sahip televizyonlardan biri olarak nitelendirmek yanlış olmaz. 46 ve 55 inç’lik iki farklı konfigürasyonla gelecek olan bu setlerin üreticisi TP Vision oturma odalarının merkezine kelimenin tam anlamıyla bir cam plaka yerleştirmeyi uygun görmüş. Görünürde ne bir ayak ne de bir dayanak noktası dikkat çekiyor, ekran altına tutturulmuş destek bölmesinin etkisiyle sanki yere doğru uzuyormuş gibi bir görünüme sahip.

philips-designline-tv-150313

TP Vision’ın DesignLine TV’yi oturma odasında konumlandırmayı istediği yöntem ise oldukça ilginç; TV öyle bir şekilde tasarlanmış ki onu duvara yaslamak mümkün oluyor. Ağırlık ayarlaması düzgün şekilde yapılmış olmalı ve bu sayede televizyon ayakta güvenli bir şekilde durabiliyor. Tabii ki, işini sağlama almak isteyen kullanıcıların bir duvar montaj çözümüne yatırım yapmasını bekleyebiliriz.

Bu sıra dışı HDTV için hazırlanan tanıtım videosunda konuşan tasarımcı Frank Rettenbaher TV tasarımında şu anda kullanılmakta olan dilden gerçekten uzaklaşmak istediklerini kaydetti. Şef tasarımcı Rod White da benzer görüşü tekrarladı, bu projeye arzu duyulacak bir nesne yaratma iddiasıyla başladıklarını kaydetti. Mükemmel yaşam ortamını oluşturmak için en iyi eşyaları toplamayı isteyen müşteriler bulunduğunu farkettiklerini de sözlerine ekledi. Bu arada DesignLine serisi de Philips’in Ambilight teknolojisini de barındırıyor, böylelikle zaten ilginç bir görünüme sahip olan TV, yaslandığı duvara ekranda oynatılan görüntüyü tamamlayacak şekilde farklı renk tonlarında ışıklar yansıtarak görsel zevki daha da artırıyor.

Philips DesignLine TV’nin tasarımına söyleyecek bir şey yok. Ancak diğer unsurlar konusunda tablonun nasıl olduğunu henüz tam olarak bilmiyoruz. Yani ekran kalitesi nasıl, görüş açıları iyi mi; bu gibi sorular henüz cevapsız olarak kalmaya devam ediyor. Büyük Britanya’daki TV müşterileri DesignLine TV’leri önümüzdeki haziran ayından itibaren mağazalarda görmeye başlayacak. Fiyat konusundaysa henüz net bir bilgi verilmiyor.

İlgili >> TP Vision

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER