Manşetler

Philips DesignLine TV Türkiye’ye geliyor (Ön İnceleme)

Philips’in yaklaşık iki ay önce duyurusunu yaptığı DesignLine TV nihayet Türkiye’ye geliyor. Bugün İstanbul’da düzenlenen bir tanıtım toplantısında bu sıradışı tasarıma sahip televizyonu yakından tanıma fırsatı bulduk. Ağırlıklı olarak camın kullanıldığı ve duvara yaslanarak monte edilebilen bu televizyonun 46 ve 55 inç’lik iki farklı ekran büyüklük seçeneği bulunuyor.

philips-designline-tv-on-inceleme-00001

Philips DesignLine TV üç farklı şekilde kullanılabiliyor. Bunlardan ilki, yukarıda da belirttiğimiz gibi duvara yaslamak. Bu durumda TV ekranı yere göre hafif bir açıyla duruyor. İkinci senaryo ise duvara, TV’nin en alt noktası tabana değecek şekilde dik bir şekilde yaslamak. Son olarak da TV’nin alt düzlemi tabana hiç temas etmeyecek şekilde, tıpkı geleneksel düz ekran TV gibi bu ürünü de duvara monte etmek imkân dahilinde bulunuyor. Tabii ki, DesingLine TV’yi en çekici gösteren montaj şekli birincisi. Günümüzde minimalist tasarımların, az eşyalı salonların ilgi gördüğü bir ortamda Philips DesignLine TV bu eğilime yönelen kullanıcıların bir hayli ilgisini çekebilir gibi görünüyor.

Siyah renkli bir kasayla gelen DesignLine TV’nin ekranının altında kalan cam bölüm oldukça sağlam görünüyor, kolay kolay kırılmaz gibi bir havası var. Üstelik bu cam alta doğru inildikçe şeffaflaşıyor. Böylelikle sanki TV’ye havada asılıymış gibi bir görünüm de katılmış oluyor. Ekranın sol alt köşesine bir Philips logosu yerleştirilmiş. Önde yer alan tek parça camın arkasında ekran ile ilgili elemanları görüyoruz. DesignLine TV’nin çok kalın bir ürün olmadığı söylenebilir. Bu açıdan Philips’in 9000 serisi akıllı TV’sinden çok da farklı sayılmaz.

philips-designline-tv-on-inceleme-00003

Philips DesignLine TV’de 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü panel yer alıyor. Paneli ilginç kılan önemli bir nokta ise 1400 Hz tazeleme hızına sahip olması. Bu sayede DesignLine TV fazlasıyla gerçekçi görüntüler üretiyor. Demo alanında oynatılan örnek görüntülere baktığımızda sanki karşımızda gerçekten o cisimlerin veya kişilerin durduğu şeklinde bir izlenime kapıldık. Bunlara ekran parlaklığı yüksek, renkler de bir hayli canlı. Görüş açıları da tatmin edici seviyede. Her ne kadar 180 dereceye yaklaştıkça görüntüde hafif bir beyazlaşma hissetmiş olsak da, bu durum üzerinde çok da fazla durulacak gibi görünmüyor. Bu arada, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, DesignLine TV duvara yaslandığında hafif bir eğimle duruyor. Bu da karşıdaki izleyicinin ekranı hafif bir açıyla görmesi anlamına geliyor. Neyse ki, bu açı değişikliği görsel deneyimde herhangi bir indirgemeye neden olmuyor.

Philips’in daha önce test ettiğimiz TV’leri ses kalitesi açısından bizi fazlasıyla memnun etmişti. DesignLine TV de bu açıdan geleneği bozmuyor. Gösteri ürününden deneyimlediğimiz kadarıyla TV, son sese varmadan bile yüksek sayılabilecek bir ses seviyesine ulaşıyor. Ses çıkışı bas ve tiz açısından genelde dengeli, ancak tizde ara sıra üst sınırı zorlamaları hissetmedik değil. Yine de, DesignLine TV sahipleri herhangi bir ev sinema sistemi olmadan da bu ürünü çok iyi şekilde kullanabilir gibi duruyor.

philips-designline-tv-on-inceleme-00008

Bu yılın sonu itibariyle 10 milyonuncu ürününün satılması beklenen Ambilight teknolojisi DesignLine TV’nin önemli özellikleri arasında yer alıyor. Üst, sağ ve sol olmak üzere üç taraflı Ambilight ışıkları sayesinde ekrandaki görüntünün uzantısı olacak şekilde renkler arkadaki yüzeye yansıtılıyor. TV’nin duvara yaslanması veya monte edilmesi Ambilight etkisine olumsuz bir etkide bulunmuyor.

DesignLine TV’nin bağlantıları genellikle televizyona karşıdan bakıldığında solda kalacak şekilde yerleştirilmiş. Bağlantı seçenekleri bir hayli zengin; bu arada harici disk veya akıll telefon gibi cihazları TV’ye bağlamayı kolaylaştıracak şekilde dışa doğru bakan portlar da televizyonun kenarında yer alıyor. Dahili DVB-S alıcısı sayesinde de çanak antenden veya merkezi uydu sisteminden gelen kablo doğrudan TV’ye bağlanabiliyor, böylelikle uydu alıcısına ihtiyaç kalmıyor. Common Interface modül desteği de şifreli yayınları izlemeye izin veriyor. IP-EPG elektronik program rehberi desteği de sevdiğiniz programları kaçırmamanıza ve hatta TV’ye bağlayacağınız bir harici diske kaydetmenize yardımcı oluyor.

TP Vision Türkiye Philips DesignLine TV’nin fiyatını 10999 TL olarak belirledi. Söz konusu fiyat 56 inç’lik versiyona ait, zaten Türkiye’de de ilk etapta bu çeşidin satıldığını göreceğiz. TP Vision Türkiye yıl sonuna kadar 1000 kadar ürün satışı hedefliyor. Ayrıca şirketin belirttiğine göre bu yılın sonunda Philips’in Ultra HDTV modellerini de görmeye başlayacağız.

Galeri: Philips DesignLine TV Ön İnceleme
[nggallery id=1230]

[accordion]
[acc_item title=”BASIN BÜLTENİ”]
Yeni Philips DesignLine ile TV tasarımında yeni bir çağ başlıyor
Philips’in yeni DesignLine ürünü, şimdiye kadar gelmiş tüm TV tasarımı geleneğini kökten değiştiriyor. Philips’in bu en yeni TV tasarım harikası modern ev dekorasyonuyla mükemmel bir uyum içinde üstün bir Smart TV deneyimi sunuyor.
Dünyada ve Türkiye’de Philips markalı televizyonları pazara sunan TP Vision, televizyon tasarımında anlayışında yeni bir çağ başlatacak olan ürününü Türkiye’de pazara sunuyor. TP Vision, Philips DesignLine Türkiye lansmanını 7 Mayıs’ta W Hotel’de gerçekleştirdiği renkli etkinlikle yaptı.Philips DesignLine, gelenekselin dışına çıkarak, modern yaşam alanlarıyla mükemmel bir uyum sağlayacak en yeni Philips Smart TV ürünü olarak tanımlanıyor. DesignLine TV’lerin ön tarafında; kapalı modda ekranı gizleyen, kademeli olarak siyah renkten şeffaf bir görünüme geçiş yapılan bir cam kullanılıyor. TV kapatıldığında bu geniş cam ön kısım, tek parça tasarım konseptini bozmadan ekrana hareketli bir görünüm katıyor. DesignLine, trendlerin ve teknolojinin dayatmaları yerine kendi kişisel tercihlerine göre benzersiz görünüme sahip eşyalarıyla kendilerini ifade etmek isteyen tüketici kitlesini hedef alıyor.Yeni DesignLine TV serisi 117 cm (46 inç) ve 140 cm (55 inç) olmak üzere iki model olarak sunuluyor. Bu TV’ler Avrupa, Rusya ve Türkiye’de da 2013 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek. DesignLine 55 inç  10.999 TL perakende satış fiyatıyla pazara sunulacak.

Hafiflik ve şeffaflığın simgesi
Bu yeni TV’ler Philips DesignLine’ı hafiflik ve şeffaflığın simgesi haline getirecek. Montaj direği, standı ve görünür bir kasası olmayan bu TV’ler duvara dayanan veya duvara monte edilen tek parça bir cam eşya görünümü veriyor. TV izlerken ise camın alt kısmı görünmez oluyor.

Ambilight özelliğiyle eşsiz bir bütünlük
TV’nin arkasındaki duvara ekrandaki görüntünün rengiyle eşsiz bir bütünlük içinde ışık yansıtan benzersiz bir Philips TV özelliği olan Ambilight da DesignLine’ın mükemmel akıcı görünümüne katkıda bulunuyor.

Görüntü kalitesinden ödün yok
Philips DesignLine serisi görüntü kalitesinden ödün vermeksizin tamamen yaşam alanlarının dekorasyonu dikkate alınarak tasarlandı. Özel bir TV olduğundan, çok çeşitli gelişmiş kullanıcı etkileşimleri ve yayın olanakları da sunuyor.

“Televizyon tasarımını yeniden tanımlıyoruz”
Ürünle ilgili bilgi veren TP Vision Kreatif Direktörü Rod White, “Sadece teknolojiye odaklanmayan, teknolojinin yanı sıra modern yaşam alanlarının dekorasyonu temel alarak tasarlanmış TV’lere olan talebin giderek arttığını fark ettik” derken şunları söyledi: “İşte DesignLin bu talep temel alınarak tasarlandı. Hem özgün malzemelerin kullanıldığını hem de DesignLine’ın benzersiz görünümüne sahip olduğunu hemen fark edeceksiniz. Yeni DesignLine serisiyle geleneksel TV tasarımının dışına çıktık ve bunu yeniden tanımladık. Güçlü bir karaktere sahip olan farklı ve yeni bir TV yaratmak istedik. Görünürde montaj direği veya standı olmayan, duvara yaslanmış tek parça cam ile eşsiz bir tasarım sunuyoruz.” dedi.

“Bu yıl yüzde 40 büyüme hedefimiz var”

TP Vision Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş ise, DesignLine’ın Türkiye pazarında da büyük ilgi göreceğine inandıklarını söyledi. Kocabaş, “TP Vision olarak Philips markalı televizyonları pazara sunuyoruz. Son 1,5 yıl içinde Türkiye pazarında büyük bir ivme yakaladık. 2012 yılında pazarda payımızı arttırarak 3. sıraya yerleştik, bu konumumuzu 2013 sonunda da koruyacağız. 2012 senesinde cirosal olarak rekor bir büyüme gerçekleştirdik. Bu yıl sonunda da yüzde 40 civarında büyüme hedefimiz var” dedi ve şunları ekledi:

“Özellikle TV sektörünün hızla büyüyen kategorilerinde önemli paya sahibiz ve bu payımızı arttırmayı hedefliyoruz. Smart TV ve büyük ekranlar kategorisinde yüzde 20’nin üzerinde pazar payımız bulunurken, bu payımız gün geçtikçe hızla artıyor. Türkiye pazarında bu yükselen grafiğimizi DesignLine ve de tüm 2013 serilerimizdeki çok iddialı tasarımlarla birlikte sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu yıl tasarıma her zamankinden daha da çok odaklandık. Teknoloji ve içerik gibi çok güçlü olduğumuz alanların yanında tasarım konusunda da gücümüzü göstereceğiz. 2013’ün yıldız ürünlerinden biri olacak DesignLine ile birlikte bu alanda iddiamızı ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. En son teknoloji trendlerini yakından takip eden Türk tüketiciler, artık tasarım konusuna da büyük önem veriyor ve tasarım satın alma kararlarında önemli bir kriter haline geldi. Türk tüketiciler DesignLine ve tüm diğer 2013 serilerimizle tasarım konusundaki rakipsizliğimizi de görecekler” dedi.

Philips TV, Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışmasını Başlatıyor  

DesignLine serisiyle birlikte televizyon tasarımına yeni bir boyut getiren ve televizyon tasarımında ezberleri bozan Philips, bu öncü konumunu geleceğe taşımak için “Geleceğin Televizyon Tasarımcıları”nı ve “Geleceğin Televizyon Tasarımları”nı arıyor. TP Vision, üniversite-sanayi işbirliğine ve gençlerin yaratıcılıklarını teşvik etmeye büyük önem veriyor ve bu alanda “Geleceğin Televizyonu Yarışması” ile önemli bir hamlede bulunuyor. Yarışma için ön başvurular,  1 Mayıs 2013’te başlayacak, başvuru tarihleri ise 31 Mayıs ?31 Ağustos 2013 arasında olacak. Yarışmada ilk üçe giren tasarımlar Dutch Design Week ve Amsterdam Tasarım Stüdyosu’na gezi kazanacaklar. Başvurular www.gelecegintelevizyonu.com üzerinden gerçekleştirilecek.

[/acc_item]
[/accordion]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER