Eğlence

Philips Smart TV’ler bulut tabanlı işlevler kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İlk 4K Ultra HD TV’lerini IFA 2013’te görücüye çıkaran Philips TP Vision aynı zamanda Philips Smart TV platformunun bulut tabanlı yeni hizmetlerini de tanıttı. Böylelikle Philips Smart TV platformu Cloud TV, Cloud Explorer ve Cloud PVR gibi hizmetlerle daha da zenginleşmiş oldu.

philips-cloud-tv-050913 (565 x 318)

Cloud TV ile Philips Smart TV’lere bulut üzerinden yüzlerce TV kanalı aktarılıyor. Cloud Explorer ise kullanıcıların yerleşik bulut depolama servisleri üzerinde depoladıkları video ve fotoğrafları görüntülemelerini ve müzik arşivinde gezinmelerini sağlıyor. Cloud PVR ise TV yayınlarını buluta, depolama cihazlarına ihtiyaç duymadan kaydedebiliyor.

Cloud TV ile yüzlerce yerel, uluslararası ve tematik kanal internet üzerinden Philips Smart TV’lere aktarılıyor. Çoğu ücretsiz olarak izlenebilen TV kanallarına erişmek Philips Smart TV ana ekranındaki Cloud TV uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor. İzlenebilir olan tüm kanallar türü ve popülerliğine göre düzenlenmiş olarak görüntülenebiliyor ve aratılabiliyor.

Philips Smart TV’lerde hayata geçen Cloud Explorer ile ise kullanıcıların bulutta depolanan fotoğraflar, videolar, yüzlerce film ve müziğe kolaylıkla erişmelerine olanak tanınıyor. Bu özel uygulama, kişisel bulut alanında depolanmış ve türüne göre düzenlenmiş tüm oynatılabilir dosyaları görüntülüyor; müzik, videolar ve fotoğraflar ayrı ayrı klasörlerde düzenleniyor. Cloud Explorer Uygulaması, Dropbox tarafından destekleniyor ve Dropbox’a kayıtlı kullanıcılar kendi hesaplarını kullanabiliyor. Cloud Explorer, artık tüm Philips Smart TV?lerde kullanılabiliyor.

Cloud PVR uygulaması, kullanıcıların TV programlarını buluta kaydetmesine olanak tanıyor. Cloud PVR, SD içeriği için 4,99 avro ve HD programları için 9,99 avro tutan aylık abonelik ile ücretli bir hizmet olma niteliği taşıyor. Cloud PVR şu anda Almanya, Avusturya ve İsviçre’de kullanılabiliyor. Almanya ve Avusturya Philips Cloud PVR, halka açık yayın hizmetlerinde kullanılırken İsviçre’de şifreli programlarla da kullanılabiliyor. Uygulamanın 2014 yılında daha fazla ülkeye taşınması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER