Teknoloji

Philips ve Allianz sırt ağrılarını gidermek için akıllı telefon üzerinden kontrol edilen bir çözüm üstünde çalışıyor

philips-allianz-sirt-agrisi-akilli-cozum-270415

Günümüzde ofis ortamında çalışan pek çok kişinin muzdarip olduğu sırt ağrılarını gidermek için Philips ve Allianz, akıllı telefon üzerinden kontrol edilen bir çözüm üstünde çalışıyor. Malta’da düzenlenen IFA 2015 Küresel Basın Konferansı’nda sahneye çıkan Philips GmbH Market DACH direktörü Bernd Laudahn, Allianz ile birlikte geliştirdikleri çözümün duyurusunu yaptı.

Sırttaki ağrı noktasına yerleştirilen bir ped formundaki cihaz, mavi ışıkları kullanarak kan akışını canlandırıyor ve ağrının azalmasını sağlıyor. Kullanıcılar cihazı akıllı telefonlar için özel olarak hazırlanan uygulama aracılığıyla kontrol edebiliyor. Uygulama aracılığıyla toplanan veriler Philips ve Allianz tarafından da değerlendirilebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde uygulama üzerinden ağrıları için konsültasyon da alabiliyor.

Philips ve Allianz arasındaki işbirliği, Philips’in yeniden yapılanma sürecinin önemli parçaları arasında bulunuyor. Profesyonel sağlık ekipmanları konusunda piyasanın en büyük tedarikçisi konumunda olan Philips, sağlık teknolojileri konusunda inovasyon çalışmalarını sürdürüyor. Sırt ağrılarını gidermeye yönelik akıllı çözümün ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER