Teknoloji

Phil Schiller Android cephesinin Face ID’ye güçlü yanıt veremeyeceğine inanıyor

Phil Schiller Android cephesinin Face ID'ye güçlü yanıt veremeyeceğine inanıyor

phil schillerApple, iPhone X’da sunduğu Face ID ile birlikte akıllı telefon pazarında işleri değiştirecek gibi görünüyor. Yakında Android cihaz üreticilerinin de Face ID’ye benzer çözümlerle kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Ancak Apple’ın pazarlamadan sorumlu tepe yöneticisi Phil Schiller, bu durumun Apple adına bir rekabet tehdidi oluşturacağını düşünmüyor.

Hollanda merkezli Bright.nl sitesine konuşan Schiller, Android cephesinden Face ID’ye verilen ve verilecek yanıtlar için kısa ama oldukça net bir değerlendirmede bulundu. Schiller, rakiplerinin sunacağı Face ID benzeri çözümler için “hepsi berbat” ifadesini kullandı.

Schiller, 1997’den bu yana kesintisiz olarak Apple’da görev yapıyor. Apple’ın en önde gelen isimlerinden biri olan Schiller, yüz tanıma için Android cephesinden gelecek çözümlerin Face ID gibi işlemeyeceğine inanıyor. iPhone’da yıllardır ana ekran tuşunun üstlendiği tüm görevlerin zaman içinde Face ID tarafından gerçekleştirilebileceğini belirten Apple yöneticisi, rakiplerinin bu denli kapsamlı bir çözüm sunamayacağını iddia etti.

Phil Schiller Face ID’nin işlevinin artacağını belirtti

Schiller açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Rakiplerimizin sunacağı çözümler, bizim Face ID’den istediklerimizi sunamayacaktır. Ana ekran tuşu, yıllar içinde bizim için farklı görevleri yerine getirebilen bir araca dönüştü. İlk başta sadece ana ekrana dönmeye yarayan tuş; Touch ID, çoklu görev ekranını görüntüleme, Siri aktivasyonu ve Apple Pay ödemelerini doğrulama gibi işlemlerde kullanıldı. Face ID’den şimdilik telefonun kilidini açmak için yararlanıyoruz. Ancak başka fonksiyonları desteklemesini de sağlamamız gerekiyor. Face ID kendine özgü bir çözüm ve uygulama.”

Phil Schiller, Face ID’nin geleceği ve rakiplerinin ona yetişemeyeceği konusunda oldukça iddialı görünüyor. Bu iddianın ne kadarının gerçekleşeceği ise zamanla anlaşılacak. Android cephesinden Face ID’ye gelecek kapsamlı cevapların 2018 ile birlikte gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER