Eğlence

YouTube yıldızı PewDiePie kendi kanalını kuruyor

pewdiepie youtube

pewdiepie

PewDiePie rumuzuyla ünlenen 26 yaşındaki İsveçli Felix Kjellberg, 41 milyon abonesi bulunan YouTube kanalıyla internet dünyasının en popüler isimleri arasında yer alıyor. YouTube bir süre önce Kjellberg ve popüler TV dizisi The Walking Dead’in yapımcılarıyla “Scare PewDiePie” adını taşıyan yeni bir diziye başlayacağını açıklamıştı. Kjellberg şimdi de yetenekli bir internet kullanıcısı olmaktan medya devi olmaya giden yolda önemli bir adım daha atarak “RevelMode” adını taşıyan kendi video kanalını kuracağını duyurdu. Söz konusu kanalda PewDiePie ve seçtiği yıldızların boy gösterdiği orijinal programlar yer alacak. Disney’in sahibi olduğu YouTube ağı Disney, RevelMode’da yayınlanacak programları destekleyecek.

Felix Kjellberg, RevelMode’da oyun, animasyon, giyim, müzik ve pek çok kategoride izleyicilerin gözüne hoş gelebilecek orijinal içeriklerin yayınlanacağını dile getirdi. Maker’dan yapılan açıklamada ise PewDiePie’ın RevelMode’u YouTube, Snapchat, Facebook, Instagram ve Twitter’daki 100 milyonu aşkın takipçisi için kurduğu belirtildi. CinnamonToastKen (Ken Morrison), CutiePieMarzia (Marzia Bisognin), Dodger (Brooke Lawson), EmmaBlackery (Emma Blackery), JackSepticEye (Sean McLoughlin), Jelly (Jelle van Vucht), Kwebbelkop (Jordi van den Bussche) ve Markiplier (Mark Fischbach), RevelMode’da boy gösterecek diğer isimler arasında bulunuyor.

Recode sitesinden Peter Kafka, Kjellberg’in 2014 yılında Maker ile kontrat yenileme görüşmesi yaparken kendi video kanalını kurma isteğini açık biçimde dile getirdiğini hatırlattı. RevelMode’un hayata geçişiyle birlikte YouTube’un fenomen ismi bu isteğine iki yıllık bir sürenin ardından kavuşmuş olacak.

İLGİLİ HABERLER