Teknoloji

PewDiePie hayranlarının YouTube Red’e abone olmasını istiyor

pewdiepie youtube

pewdiepie-youtube-070715

İnternet dünyasında “PewDiePie” rumuzuyla tanınan YouTube fenomeni Felix Kjellberg, hayranlarından video paylaşım sitesinin yeni abonelik servisi YouTube Red’e üye olmalarını istedi. Kjellberg, aylık abonelik ücreti 10 dolar olan YouTube Red sayesinde video yapımcılarına daha iyi destek sağlanacağını belirtirken, özellikle küçük ölçekli video kanallarının reklam engelleme yazılımlarından olumsuz olarak etkilendiğinin altını çizdi.

PewDiePie, YouTube üzerinden videolarını izleyenlerin yüzde 40’ının reklam engelleme yazılımı kullandığına da dikkat çekti. Analiz şirketi PageFair’in verilerine göre, reklam engelleme yazılımı kullananların sayısı yüzde 41 oranında yükselmiş durumda.

26 yaşındaki Felix Kjellberg, hem oyun oynadığı hem de takipçilerinden gelen soruları yanıtladığı videolarıyla YouTube’da ün kazanmıştı. Halihazırda YouTube’da en çok abonesi bulunan kanalın sahibi olan Kjellberg, video paylaşım sitesi sayesinde yılda milyonlarca dolar gelir elde ediyor.

Kjellberg, talebinin kendi gelir kaynaklarıyla ilgili olmadığının altını da özellikle çizdi. Çağrısının platformu ve diğer içerik yapımcılarını desteklemeye yönelik olduğunu belirten YouTube fenomeni, “Kişisel olarak benim reklam engellemeyle bir problemim yok. Reklamlar sinir bozucu. Bunu anlıyorum ve bundan şikayet etmiyorum.” ifadelerini kullandı. Küçük kanallar için reklam engelleme yazılımlarının yıkıcı bir etki yapabileceğini söyleyen Kjellberg, korku temalı şovu Scare PewDiePie’ı sadece YouTube Red aboneleri için yayınlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER