EğlenceTeknoloji

PewDiePie YouTube kanalını kapatıyor

pewdiepie youtube

pewdiepie youtubePewDiePie YouTube’un en popüler kanallarından birine sahip. Önemli bir kilometre taşını daha geride bırakan PewDiePie, kanalının abone sayısını 50 milyona çıkarmayı başardı. Ancak bu başarı aynı zamanda PewDiePie’ın video paylaşım sitesindeki macerasının sonunu ilan etti.

PewDiePie, daha öncesinde YouTube’da yapılan değişikliklerin kendisinin izleme rakamlarını olumsuz etkilediğini belirtmişti. Bu durumdan şikayetçi olan YouTube yıldızı, 50 milyon aboneye ulaştığında kanalını kapatacağını açıklamıştı. Bu açıklamadan kısa süre sonra abone sayısı kısmında 50 milyonu gören PewDiePie, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada sözünde duracağını duyurdu. PewDiePie, bugün Türkiye saatiyle 20:00’da kanalını kapatacak.

PewDiePie YouTube Red’e özel içerikler de hazırlıyor

PewDiePie hâli hazırda sadece YouTube Red abonelerinin izleyebildiği “Scare PewDiePie” isimli bir program da hazırlıyor. Kanal kapatma kararının bu programın uzun vadeli geleceğini nasıl etkileyeceği bilinmiyor. PewDiePie’ın YouTube’daki değişikliklerden rahatsız olduğu için kanal kapatma kararı alması nedeniyle YouTube Red ile ilişkisinin zedelenmesi de şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER