Teknoloji

Gençler Instagram’a yöneliyor, Facebook’un yaş ortalaması yükseliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-16052012

Facebook’un yaş ortalamasının yükseldiği ve pek çok gencin siteyi eskisi kadar “havalı” bulmadığı daha önce çeşitli araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştı. Facebook da bu soruna bir çözüm bulmaya çalışsa da, Pew Research tarafından gerçekleştirilen bir araştırma sosyal ağın çabalarının henüz arzulanan sonucu vermediğini ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre, ABD’deki 65 yaş ve üstü internet kullanıcılarının yüzde 56’sı Facebook’a kaydolmuş durumda. Büyük resme bakıldığında ise ülkedeki 65 yaş ve üstü nüfusun yüzde 31’inin Facebook üyesi olduğu görülüyor.

Pew Research araştırmasında gençlerle iletişime geçmek için doğru mecranın ise Instagram olduğu anlaşılıyor. ABD’de 18-29 yaş arasındaki internet kullanıcılarının yüzde 53’ü öncelikli sosyal mecra olarak Instagram’ı tercih ediyor.

Araştırmada Facebook’un halen zirvedeki yerini koruduğu görülse de, kemik kullanıcı kitlesinin yaş ortalamasının yükseldiği bir kez daha anlaşılıyor. Twitter, Instagram, Pinterest ve hatta LinkedIn’in kullanıcı sayılarında önemli artış kaydedilmesi de araştırmanın dikkat çekici sonuçları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER