Teknoloji

Pew Research Amerikan gençlerinin sosyal medya alışkanlıklarını inceledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sosyal-medya-100415

Akıllı telefonlar sayesinde gençlerin çevrim içi geçirdiği süre ciddi ölçüde artmış durumda. Diğer yaş grupları gibi, 13-20 yaş arası gençler de çevrim içi zamanlarının önemli bir kısmını sosyal medyada geçiriyor. Pew Research tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, Amerikan gençlerinin sosyal medya alışkanlıklarını ortaya koyuyor.

Pew Research tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, 13-20 yaş arası Amerikan gençlerinin neredeyse dörtte üçünün bir akıllı cihaza erişimi var ve yüzde 92’si her gün düzenli olarak çevrim içi oluyor. Yüzde 71’lik kullanım oranıyla Facebook, Amerikan gençleri arasındaki en popüler sosyal ağ konumunda. Facebook’u yüzde 51 ile Instagram ve yüzde 41 ile Snapchat takip ediyor. Pek çok genç birden fazla sosyal ağı kullanıyor. Sadece tek bir ağı tercih edenler arasında da Facebook zirvedeki yerini koruyor.

Araştırma sosyal medya platform tercihlerindeki cinsiyet farkını da ortaya koyuyor. Genç kızların Instagram ve Tumblr gibi görsel yönü ağır basan sosyal medya platformlarını tercih etme oranı, genç erkeklerin tercih oranını geride bırakıyor. Video oyunlar söz konusu olduğunda denge erkeklerden yana değişiyor.

Pew Research’ün araştırmasına konu olan yaş grubunun üst kısmında yer alan kullanıcılar Facebook, Snapchat ve Twitter’ı tercih ederken, daha küçük yaş gruplarında ibre Instagram’dan yana kayıyor.

İLGİLİ HABERLER