Teknoloji

Peter Thiel 20.1 milyon Facebook hissesi sattı

Facebook’un büyüme sürecindeki ilk yatırımcılardan biri de Peter Thiel. Halka arz sürecine girilirken oldukça büyük oranda hisseye sahip olan Thiel, bu hisseleri yatırım şirketi Founders Fund aracılığı ile yönetiyor. Aynı zamanda Facebook’un yönetim kurulunda da bulunan yatırımcı, geçtiğimiz perşembe ve cuma günleri toplamda 20.1 milyon Facebook hissesini elden çıkardı.

Söz konusu hisse satışı, Facebook tarafından Securities and Exchange Commission’a gönderilen dosya ile ortaya çıktı. Thiel’in sattığı 20.1 milyon hisse, Thiel’e ait hisselerin %72’sine tekabül etmekte idi.

Founders Fund’ın büyük oranda hisseyi elden çıkarması, Facebook’a yatırım yapan diğer yatırımcıları da endişelendirmiş durumda. Facebook hisseleri 38 dolardan halka arz edilmiş, ancak geçtiğimiz günlerde 19 dolara kadar gerilemişti. Thiel, halen gerek kişisel olarak yönettiği gerekse Founders Fund aracılığı ile yönettiği hisseleri sayesinde yönetim kurulunda oy hakkına sahip durumda. Forbes’a göre, satış ile beraber Thiel’in eline vergilerin düşülmesinin ardından geçen para 285 milyon dolar. Thiel, 2004 yılında Facebook’un %10 hissesi için 500 bin dolar ödemişti.

İlgili >> Forbes

İLGİLİ HABERLER