Eğlence

PES Şampiyonlar Ligi kozunu finalin ardından kaybediyor

pes sampiyonlar ligiPro Evolution Soccer veya yaygın olarak bilinen kısaltmasıyla PES ve FIFA serileri arasındaki “En iyi futbol oyunu hangisi?” rekabeti uzun süredir devam ediyor. Bu rekabette her iki taraf da özel anlaşmalarla ve içeriklerle de kendisine avantaj sağlamaya çalışıyor. PES Şampiyonlar Ligi modu sayesinde FIFA serisine karşı elinde güçlü bir koz bulunduruyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi modu, PES serisinin en güçlü yönleri arasında bulunuyor. Ancak UEFA ve oyunun yapımcısı Konami arasındaki anlaşmanın Şampiyonlar Ligi’nin Kiev’de oynanacak final müsabakasının ardından sona erecek olması, PES serisinin yeni bir koz arama zamanının geldiğini gösteriyor.

EA Sports’un FIFA serisinde dünyanın kalburüstü pek çok ulusal lig organizasyonunu tüm detaylarıyla oynamak mümkün oluyor. Ancak Şampiyonlar Ligi gibi prestijli bir organizasyonun varlığı PES’e FIFA karşısındaki zorlu mücadelesinde ciddi bir avantaj sağlıyordu. Güçlü silahlarından birini kaybetmenin seriye olan etkisi zamanla anlaşılacak.

“PES Şamppiyonlar Ligi yerine hangi turnuvayı koyacak?” sorusunun yanıtı henüz bilinmiyor. Ancak önümüzdeki haziran ayında gerçekleştirilecek E3 2018 ile birlikte bu soruya yanıt almak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER