Teknoloji

Periscope’un sadece takipçi modu yabancıların canlı yayınızı trollemesini engelleyecek

periscope-003

Twitter’ın canlı video yayın servisi Periscope’un güzelliklerinden bir tanesi canlı yayın yapmaya başlama işini çok kolaylaştırması ve tanımadığınız birçok kişinin sadece sizi izlemekle kalmayıp sizinle etkileşim kurmaya başlamasına olanak sağlaması. Bu özellikler bir yandan sosyal ağdaki diğer kullanıcılarla daha kolay ve hızlı şekilde etkileşime girmenize imkan veriyor, ancak diğer yandan da “trol” olarak nitelendirebileceğimiz kullanıcıların sizi rahatsız etmesi ihtimalini de artırıyor.

Canlı yayınınızı izleyen herhangi biri sizin ve başkalarının görebileceği rahatsız edici yorumlar bırakabilir. Üstelik bu yorumlar sadece canlı yayın sırasında görüntülenmekle kalmıyor, aynı zamanda canlı yayınların daha sonra izlenebilecek bant kayıtlarında da aynı yorumlar gösteriliyor.

[quote_box_right]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Periscope: Akıllı telefonunuzla canlı yayına başlayın[/quote_box_right]Twitter bu durumun önüne geçmek adına önemli bir adım attı ve “sadece takipçi” modunu bir seçenek olarak sundu. Adından da anlaşılacağı üzere, sadece sizin izlediğiniz kişiler videolara yorum yapabilecek, diğerleri pasif izleyici olarak kalacak, videolarla etkileşimleri sınırlı kalacak. Bununla birlikte ekrana tıklatıp canlı yayına kalplerini gönderebilecekler. Bu yeni modun yanında Twitter, insanların canlı yayına erişimini engellemeyi kolaylaştırıyor, bu kolaylık yayıncının kendisi veya sıradan bir Periscope kullanıcısı için geçerli. Canlı yayın sırasında herhangi bir kişinin adına tıklatın, daha sonra onu engelleme veya doğrudan Periscope profiline gitme gibi seçenekleri göreceksiniz.

Bütün bu yeni özellikler epey kullanışlı görünüyor, ancak popüler hesapların canlı yayınları için aynı kullanışlılığın söz konusu olduğu söylenemez. Periscope bir canlı yayının izleyicisinin çok olduğu durumlarda canlı yayın içinde yorum özelliğini otomatik olarak devre dışı bırakacak. Ancak bu yaklaşım Periscope olgunlaştıkça, performansı geliştikçe değişecektir.

Güncellemeyle birlikte gelen diğer yeniliklerin arasında dünya çapındaki küresel yayınların keşfi için eklenen özel bir keşfetme bölümü ve Twitter’ın kullanıcıları için kullandığı mavi renkli kontrol işaretinin bir benzerinin onaylanmış kullanıcılar için sunulması da bulunuyor.

Periscope hâlâ sadece iOS kullanıcılarının yararlandığı bir servis, ancak geliştirici ekip Android versiyonunun çok yakında sunulacağını söylemişti.

İLGİLİ HABERLER