Teknoloji

Periscope’ta canlı yayın yapmak için artık bir Twitter hesabına ihtiyaç yok

 

periscope-007

Twitter’ın şu an için sadece iOS’e özel olan canlı yayın uygulaması Periscope için yeni bir güncelleme yayınlandı. Böylelikle bundan böyle akıllı telefonunuzla servis üzerinden canlı video yayını yapmak için bir Twitter hesabına ihtiyacınız olmayacak.

Twitter bir Twitter hesabını kullanarak üye olmanızı istiyor, böylelikle sosyal grafiklerden yararlanarak takip edecek kişileri bulmak daha kolay olacaktır. Bununla birlikte artık kullanıcılar Twitter hesabı yerine telefon numarasını kullanarak da üye olabiliyor.

Güncellemeyle birlikte canlı yayınlara yorum bırakmak kolaylaşıyor, ayrıca bir yayıncı bir izleyicinin canlı yayının sohbet odasına girişini engellediğinde, izleyici bunu görebilecek. Bununla birlikte hem izleyiciler hem de yayıncılar profil fotoğraflarını değiştirebilecek.

Bu son güncelleme Twitter uygulamayı App Store’da yayınladıktan altı hafta, Twitter’ın Periscope’u satın aldığını duyurmasından iki ay sonra geldi. Twitter bu video şirketi için ne kadar ödediğini açıklamadı, ancak şirketin en son çeyrek yıl bilançosunda hem Periscope’un hem de sosyal medya yetenek ajansı Niche’in toplam 86 milyon doların üstünde bir tutar karşılığında satın alındığı belirtiliyor. Recode sitesi geçtiğimiz şubat ayında Niche anlaşmasının değerinin 30 milyon dolar olduğunu yazmıştı, bu da Periscope satın almasının 56 milyon dolar civarında bir değerde gerçekleştiğini gösteriyor.

Bu durum Periscope’un biraz ucuza gittiğini gösteriyor, ancak Twitter daha yeni satın aldığı bir ürünü yine yeni bir canlı yayın uygulaması olan Meerkat’ın karşısına sağlam bir ürün olarak çıkarmayı ve değerini artırmayı başardı. Her iki uygulamanın da başlangıç aşamasında bazı eksiklikleri bulunuyor, özellikle de ilgi çekici canlı yayınları bulma noktasında. Neyse ki, her ikisi de hızlı güncellemelerle hem izleyiciler hem de yayıncıların hayatını kolaylaştırmak için adımlar atıyor.

İLGİLİ HABERLER