EğlenceManşetler

Periscope yorum denetiminde izleyicilerden destek alacak

periscope yorum denetimiPeriscope, platformu üzerindeki tacizle mücadele etmek adına ilginç bir denetim mekanizmasını hayata geçiriyor. Şirket canlı yayınlara yapılan yorumların taciz ve kötü söz niyeti taşıyıp taşımadığı konusunda izleyicilerin değerlendirmesinden faydalanacak. Dağıtımına başlanan yeni güncellemeyle birlikte yayınlara katılan bazı izleyiciler, rastgele “jüri” olarak seçilecek.

Bu jüriler başka bir izleyici tarafından şikayet edilen yorumların taciz ve kötü söz amacı taşıyıp taşımadığı konusunda fikir beyan edecek. Jüri üyeleri oylarını tek bir dokunuşla verebilecek. Eğer yorumun taciz ve hakaret amacı taşıdığı yönünde bir karar alınırsa yorum silinecek ve yorum sahibine 60 saniyelik bir yorum yapamama cezası verilecek. Eğer aynı kullanıcı bir kez daha benzer bir yorumda bulunursa yayın süresince yorum yapma hakkı elinden alınacak.

Yorum denetimindeki bu yeni yaklaşım altı aylık bir sürecin sonunda geliştirildi. Twitter böylelikle sahibi olduğu canlı yayın platformunda tacizi engellemek için önemli bir adım atmış oldu. Şirketin iOS’ten sorumlu baş mühendisi Aaron Wasserman, Periscope’ta neredeyse ilk günden bu yana taciz içerikli yorumların bulunduğunu belirtirken, yeni yorum denetim aracının izleyicilerin yayıncıyla bağ kurmasını sağlayacağını ifade etti.

Periscope yorum denetimi konusunda ciddi bir adım atarak Twitter’ın “harekete geçmekte gecikme” konusundaki kötü şöhretini düzeltmesine de katkıda bulunuyor. Mikro blog servisi, uzun süre boyunca kullanıcılarına yönelik tacizle mücadele konusunda gerekli adımları atmamakla suçlanmıştı.

periscope yorum denetimi Geçtiğimiz yıldan itibaren üzerinden bu yaftayı çıkarmak için harekete geçen Twitter, Periscope’ta daha aktif bir yaklaşım izlemişti. Platformda canlı yayın sahiplerine yorumcuları engelleme veya sadece belli bir kullanıcı grubuna yorum izni verme gibi haklar tanınmıştı.

Periscope yorum denetimi konusunda izleyicilerden alacağı geri bildirimlerden gelecekte tacizi azaltma konusunda atacağı adımlarda faydalanacak.

İLGİLİ HABERLER