Manşetler

Periscope canlı yayınları Twitter zaman akışında gösterilecek

twitter periscope

Periscope Twitter

Twitter zaman akışınız çok yakında daha kalabalık ve gürültülü hâle gelecek. Çok yakında Periscope’ta yayınlanan canlı yayın videolarını Twitter’ın uygulamalarında ve web sitesinde tweetler içinden oynatıldığını göreceğiz. Böylelikle Periscope yayınlarını izlemek için ayrı bir web sitesine veya uygulamaya gitmek gerekmeyecek.

Söz konusu özellik önümüzdeki birkaç gün içinde Twitter’ın iOS uygulamasına gelecek, daha sonraki bir tarihte de web sitesine ve Android uygulamasında kullanıma sunulacak.

Bu özellik sayesinde Periscope uygulaması aracılığıyla Twitter’da paylaşılan videolar zaman akışı, arama sonuçları veya bir başka kullanıcının profil sayfası içinde gezinirken otomatik olarak oynatılmaya başlanacak. Bir videoya tıklatmak onun tam ekranda görüntülenmesini sağlayacak, tıpkı Periscope’un canlı yayınında olduğu gibi yorumlar ve kalpler de gösterilecek.

periscope-twitter-120116-2

Bu yenilik bazı kullanıcılar için büyük rahatlık getirecektir. Böylelikle herhangi bir canlı yayına sadece birkaç saniye için bakmak, daha sonra zaman akışına geri dönüp Twitter’da gezinmek mümkün olacak. Aynı zamanda birçok kullanıcı için de bu yenilik, birçok yeni otomatik başlatılan videonun zaman akışına eklenmesi anlamına geliyor.

Ayrıca bu hamle, Twitter’ın geçen yıl satın aldığı Periscope’u platformun daha resmi bir parçası hâline getirmek için attığı önemli bir adım olarak nitelendirilebilri. Geçen yıl mart ayında çıkan Periscope’un üyelikleri Twitter’a bağlanıyordu. Bunun yanı sıra mobil cihazda canlı yayınları izlemek için Periscope uygulamasının yüklü olması ve açılması gerekiyordu.

Ayrıca bu son adım Twitter ile olan bağlılığı ve Twitter kitlesinin Periscope’a katılımını artıracaktır. Periscope canlı yayın etkinlikleri birkaç saat de sürebiliyor. Twitter uygulamasını veya uygulamasını terketmek zorunda olmamak, kullanıcıların Twitter içinde geçirdikleri zamanı daha hatırı sayılır oranda artıracaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER