Eğlence

Periscope tekrar yayınları harita üzerinde gösterecek

periscope-ios-uygulama-280715

Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope, bugüne kadarki en büyük güncellemelerinden birini aldı. Kısa bir süre önce Android uygulamasına eklenen tekrar yayınları ileri ve geri sarma özelliğini iOS uygulamasına da getiren Periscope, bundan böyle harita ekranında bir süre önce sona ermiş yayınları da gösterecek. Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta bulunan 3D Touch özelliği de bundan böyle Periscope iOS uygulaması tarafından desteklenecek.

Periscope, yeni özelliklerine dair detayları da Medium hesabı aracılığıyla paylaşacak. Uygulamanın yenilenen haritasında kullanıcılar belli bölümlere yakınlaştırma yaptıklarında son 24 saat içinde yapılmış canlı yayınları da görebilecek. Periscope ekibi, söz konusu değişikliği uygulamayı “Dünyayı gerçek zamanlı görme” olarak tanımlanan orijinal versiyonuna yaklaştıracak bir adım olarak niteliyor.

Canlı yayınların kırmızı noktalarla gösterildiği Periscope haritasında tekrar yayınlar mavi noktalarla temsil ediliyor. Kullanıcıların nüfus bakımdan yoğun yerlerde haritaya yakınlaştırma yaptıklarında görebilecekleri yayın sayısı da güncellemeyle birlikte artıyor. Daha öncesinde Periscope kullanıcıları belli bir alana yakınlaştırma yaptıklarında maksimum 250 yayın görebiliyordu. Yeni güncellemeyle birlikte bu limit ortadan kalkıyor.

Geçtiğimiz hafta bazı Android kullanıcılarına sunulan tekrar yayınları ileri ve geri sarma özelliği, Periscope iOS uygulaması için yayınlanan güncellemeyle daha geniş bir kapsama alanına kavuşuyor. Tekrar yayınlar sırasında parmaklarını ekranın üstüne basılı tutan Periscope kullanıcıları, sağa doğru sürükleme hareketi yaparak yayını ileriye alabilecekler. Geriye almak içinse sola doğru sürükleme yapmak gerekiyor. Ekranın üstünde yukarıya ve aşağıya doğru sürükleme hareketi yapmak ise tekrar Periscope yayınının hızının değiştirilmesini sağlıyor.

Periscope iOS uygulaması için yayınlanan güncelleme, iPhone 6s kullanıcılarına ana ekran üzerinden normal ve özel yayın başlatma ve gelişigüzel bir yayını açabilme imkanını veriyor. Bu özellikten Android kullanıcılarının faydalanması doğal olarak mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER