Manşetler

Periscope sadece en fanatik takipçilere canlı yayın yapmaya izin veriyor

periscope
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

periscopePeriscope canlı video yayınlarının popülerleşmesine önemli katkıda bulunmuş olabilir, ancak şimdiye kadar canlı yayınlanan içeriğin hedeflediği kitleyi belirleme konusunda çok yardımcı olmuyordu. Kullanıcıları belirli bir yayına davet etmek için elle işlem yapmak gerekiyordu. Gelen son güncellemeyle birlikte bir yayını kimlerle paylaşma noktasında daha bilgilendirici bir arayüz sunuluyor. Bununla birlikte çeşitli Gruplar da oluşturmak mümkün hâle geliyor.

Eğer en sadık takipçilerinizi hedeflemek istiyorsanız, Periscope bundan böyle size “Superfans” olarak adlandırılan, sizin fanatiğiniz olan kullanıcıların yer aldığı bir liste gösterecek. Bu listede sizin hesabınızı izleyip izlemediği veya videolarınızı izleyip yaptığı yorumlara bağlı olarak sizinle en çok ilgilenen 10 izleyicinin gösterimi yapılıyor. Buna ek olarak süper fanlarınızın listesini 1’den 10’a kadar numaralandırılmış şekilde görebilirsiniz.

periscopeSüper fanların kim olduğunu görmenin yanı sıra, başka hangi hesapların sizi süper fan olarak gördüğünü de görme imkanına sahipsiniz.

Buradan yola çıkarak Periscope, kendi Gruplarınızı oluşturma izni veriyor. Böylelikle belirli ilgi alanlarına sahip topluluklara erişiminiz kolaylaşacaktır. Örneğin süper fanlarınıza veya sadece gerçek hayattaki arkadaşlarınıza yayınlar yapabilirsiniz. Buradaki temel fikir, size en sadık olan izleyicilerle, onlarla olan ilişkiyi daha da kuvvetlendirmek amacıyla yayınlar düzenlemek veya belirli bir grupla, sadece onları ilgilendiren bir olayı veya haberi özel olarak paylaşmak. Özellikle gazeteciler ve blog yazarları için bu özellik, işle ilgili yayınları ve kişisel olanları ayırma konusunda yardımcı olabilir.

 

Bu arada Periscope, web görüntüleyicisinde de küçük bir güncelleme yaparak tavsiye edilen videolar arasında gezinme, yorum veya kalp gönderme gibi özellikler ekledi. Daha öncesinde sadece canlı yayınları izlemek mümkün oluyordu.

Superfan ve Group güncellemeleri hem Android hem de iOS versiyonları için yayınlandı.

İLGİLİ HABERLER