EğlenceManşetler

Spor Toto Süper Lig maçları sırasında Periscope’a erişilemeyecek

periscope

periscope spor toto süper ligTwitter’ın canlı yayın platformu Periscope’un Türkiye macerasındaki pürüzlere bir yenisi daha eklendi. Ticari marka hakları nedeniyle Türkiye’deki faaliyetlerini Scope ismiyle sürdüren platform bir engelle daha karşılaştı. Periscope Spor Toto Süper Lig maçları sırasında erişime kapalı olacak.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; konuya ilişkin karar, Spor Toto Süper Lig’in yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk’ün başvurusu üzerine İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi tarafından alındı. Kararda yasağın Spor Toto Süper Lig maçlarının oynandığı sürelerle sınırlı olacağı belirtildi.

Digiturk’un talebini haklı bulan mahkemenin kararında şu ifadeler yer alıyor: “Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere pscp.tv, proxsee.pscp.tv, prod-assets.pscp.tv, prod-video-eu-central-1.pscp.tv Periscope uygulama adreslerinde Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere ihtiyati tedbir yoluyla erişimin engellenmesine karar verildi.”

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi tarafından alınan kararın diğer platformlar tarafından yayın haklarını elinde bulundurdukları başka organizasyonlar için de emsal niteliği taşıyabileceği belirtiliyor.

Konuya ilişkin olarak Anadolu Ajansı’na konuşan Erişim Sağlayıcıları Birliği Başkanı Bülent Kent, mahkemenin kararının internet servis sağlayıcılarına iletildiğini ve yeni sezonun başlayacağı 10 Ağustos 2018 tarihinden itibaren bu kararın uygulanacağını dile getirdi. Kent, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Birliğimiz kurulduğundan bu yana ilk kez belli süreler arasında erişim yasağına ilişkin mahkeme kararı alındı. Periscope Spor Toto Süper Lig maçları başlarken erişime kapatılacak. Maç yayınlarının bitmesinin ardından platforma yeniden erişilebilecek.”

İLGİLİ HABERLER