Manşetler

Periscope 10 milyon kullanıcıya ulaştı

periscope

periscope-logo-mavi-240615

Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope, ağustos ayı itibarıyla önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Periscope kurucusu Kayvon Beykpour, servisin iOS ve Android’de 10 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını belirtti. Periscope bu rakama faaliyete geçmesinden yaklaşık 4 ay sonra ulaştı. Platform, 1 milyon barajını 10 gün içinde aşmayı başarmıştı.

Beykpour, Periscope için asıl önemli olan istatistiğin günlük toplam izleme süresi olduğunu belirtti ve serviste bir gün içinde izlenen yayınların toplam süresinin 40 yıl olduğuna dikkat çekti.

Periscope kurucusu, söz konusu rakama sadece iOS ve Android’in dahil edildiğini, web trafiğinin hesaba katılmadığını da ayrıca belirtti. Beykpour’a göre, söz konusu istatistik Periscope’a yönelik ilgi ve sevgiyi son derece net biçimde gösteriyor.

Beykpour, canlı yayını sırasında bazı özellik taleplerini almayı ihmal etmedi. Banttan yayınlar için Periscope’a bir ileri sarma butonu ekleyebileceklerini belirten Beykpour, platformda tacizi ve istenmeyen mesajları önlemek için çalıştıklarını dile getirdi. Beykpour’un verdiği bir diğer müjde ise yatay modda yayın için çalışmaların yapıldığı haberi oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER