EğlenceManşetler

Periscope iOS uygulamasında canlı yayın bulmak için küresel tarama yapılabilecek

periscope-ios-040615

Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope’un en ilginç ve cezbedici yönlerinden birisi de, hiç tanınmadık kişiler tarafından yapılan yayınların izlenebilmesi. Bir arkadaşınızın size ofisini Periscope aracılığıyla gezdirmesi makul ancak sıkıcı bir eylem olsa da, dünyanın diğer ucundaki bir yabancının yayınını izlemek, akla pek yatkın olmasa da, garip bir heyecan uyandırabiliyor. Periscope’un iOS uygulamasına yeni eklenen bir özellik de bu garip heyecanın peşinde koşanların işine yarayacak cinsten.

Güncellemeyle birlikte bir coğrafi bölgedeki canlı yayınlar kırmızı bir nokta aracılığıyla gösterilecek. Söz konusu bölgede birden fazla yayın varsa, yayın sayısı noktanın içinde belirtilecek. Haritada yakınlaştırma yapıldığı zaman ise kullanıcılar yayın konumlarını daha net olarak görebilecek. Yayın yapılan konuma eklenen kırmızı noktaya dokunulduğunda ise yayına dair bilgiler görülebilecek. Söz konusu harita görünümüne ekranın alt kısmında bulunan araç çubuğu sayesinde erişilebilecek.

Periscope iOS uygulaması, güncellemeyle birlikte Türkçe desteğine de kavuştu. Türkçe dışında yeni dillerin de eklenmesiyle birlikte Periscope iOS uygulamasının desteklediği toplam dil sayısı 29’a ulaştı. Periscope yayınları içinde gerçekleştirilen izleme çağrılarının doğrudan Twitter aracılığıyla yapılabilmesi de güncellemenin getirdiği bir diğer özellik oldu. Twitter’ın Periscope’a getirdiği yenilikleri, kısa bir süre içinde Android uygulamasına da taşıması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER