Manşetler

Periscope Higlight ile canlı yayınları daha hızlı keşfedin

periscope highlight

periscope highlightTwitter canlı yayın uygulaması Periscope’un görüntüleme ve keşfetme özelliklerinde birtakım değişiklikler yaptı. Yeni eklenen özellikler arasında, bir yayının en ilginç anlarını otomatik olarak ön plana çıkaran Highlight adlı özellik de yer alıyor. Bu Highlight’lar tweetlerin içine entegre edilebiliyor. Yenilikler arasında bulunan Watch Tab ve Global Feed özellikleri de canlı yayını daha kapsamlı şekilde ve otomatik olarak yürütme imkânı sağlıyor.

periscope highlightHighlight, her Periscope yayını için otomatik olarak kısa bir video klip oluşturuyor. Birkaç gün öncesine kadar, herhangi bir Periscope kullanıcısı tarafından hazırlanmış canlı yayınlara ait bir grup highlight yayınını izleyebilirsiniz. Ayrıca yayınların highlight?larına, herhangi bir hashtag üzerinden arama yaparak da ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak, yenilenen Watch Tab ve Global Feed de kullanıcılara yayınları daha uzun ve kapsamlı bir formatta gösteriyor. Otomatik yürütme özelliği ile de canlı yayınlar, dünyada neler olup bittiğini izleyicilere anında gösterme imkânı sağlıyor.

Bu içeriklerin eklenmesiyle Periscope yayınları, Periscope bağlantısı sağlayan linklerin tweete eklenmesiyle web üzerinde de oynatılabilir hâle geliyor. Periscope ve Twitter’da çok önemli gündemler yaşanırken; kullanıcılar da bundan böyle Periscope’taki bu yoğun ve ilgi uyandıran içerikleri kendi sosyal ortamlarına entegre edebiliyor. Aynı zamanda izleyiciler de içerikleri kolayca keşfedebilecek ve canlı olarak izleyip tekrar oynatabilecekler.

https://twitter.com/periscopeco/status/756177140710637569?ref_src=twsrc%5Etfw

Periscope’un CEO’su ve kurucu ortağı Kayvon Beykpour güncellemeyle ilgili olarak, geçtiğimiz yıl boyunca Periscope’ta inanılmaz bir büyüme olduğuna dikkat çekti ve bu nedenle her bir yayının öne çıkan bölümlerini (highlights) kolay bir şekilde otomatik olarak oynatacak bir yöntem geliştirdiklerini dile getirdi. Ayrıca yayıncıların oynatılabilen yayınları web’in herhangi bir yerine entegre etmelerini de kolaylaştırdıklarını, bundan böyle sadece bir tweetin içine yerleştirilerek yayınlanabileceğini de ekledi.

İnternet üzerindeki Periscope yayınlarını, Twitter içerisinde veya tweetlerdeki linkler üzerinden izleyebilirsiniz. Highlight’ları tekrar oynatma özelliği de Periscope’un Android ve iOS uygulamalarında şu anda mevcut durumda. Android’de canlı yayınlar şu anda otomatik olarak oynatılabiliyor ve önümüzdeki haftalarda da bu özelliğin iOS uygulamasına geleceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER