Teknoloji

Periscope’ta canlı yayın yaparken çiziktirebilirsiniz

periscope
periscope
Görsel: The Verge

Periscope uygulamasında canlı yayın yaparken yüzünüz üzerine yüzler çizebilir veya kıyafetleriniz üzerine çizimler yapabilirsiniz. Periscope’un yeni çiziktirme özelliği bu ayın başlarında test edilmeye başlamıştı, şimdi de iOS için kullanıma sunuldu.

Canlı yayın sırasında kullanıcılar ekrana tıklatıp “çiz” seçeneğini tıklayarak çizim yapmaya başlayabilecekler. Böylelikle Snapchat’te uzun zamandır bulunan bir özellik kazanılmış oluyor. Ayrıca bu, ana şirket Twitter’ın da rakiplerin başarılı yanlarını tekrarlamak için çeşitli yöntemleri düşünmekte olduğunu gösteriyor.

https://twitter.com/periscopeco/status/725452090244521984

Twitter’ın canlı yayın iştiraki rakip sosyal ağlardan özellikleri ödünç alan tek şirket değil. Facebook’un da şu sıralar canlı video ve canlı yayın akışlarıyla ilgilendiğini biliyoruz. Benzer şekilde, kalple tepki vermek, canlı harita ve yorum özellikleri Facebook’un canlı yayın servisinde de mevcut.

Ayrıca Periscope iOS uygulamasına izleyici grafikleri de eklemişti, böylelikle kullanıcılar canlı yayınları ne kadar kullanıcının izlediğini ve tekrar izlediğini görebilecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER