EğlenceManşetler

Periscope artık yatay yönde canlı yayınları destekliyor

periscope-yatay-yayin-100915

Periscope en sonunda yatay moda geçiş yapıyor. Şimdiye kadar iOS ve Android kullanıcılarına telefonu sadece düşey yönde tutarak canlı yayın yapma imkanı tanıyan Periscope, bundan böyle kullanıcıların telefonlarının yatay şekilde tutarak canlı yayın yapma veya mevcut canlı yayınları da izleme fırsatı veriyor.

En iyi video deneyimi yatay yönde çekilen video ile sunulur, çünkü çoğu ekran yataydaki kenarları düşeydeki kenarlarından uzun olacak şekilde tasarlanmıştır. Tabii ki, son zamanlarda özellikle akıllı telefon kullanıcılarında düşey yönde video kaydetmek giderek daha fazla ilgi gören bir hareket hâline geldi. Belki de, Periscope da bu akımı dikkate alarak başlangıçta düşey yönde canlı yayınlara izin verdi.

Neyse ki, artık uzun zamandır Periscope’tan beklenen yatay yönde video yayın ve izleme özelliği geldi. Yatay şekilde yapılan canlı yayınlar düşey yönde izlendiği zaman, yayın penceresinin genişliği ekranın iki kenarına uzanacak şekilde sığdırılacak ve aşağıdaki gibi bir görünüm alacak.

periscope-canli-yayin-yatay-100915

Bu arada Periscope, “içeriği paylaş” olarak adlandırdığı, sizinle yayın paylaşımında bulunanı bilmenize imkan sağlayan bir özellik de getiriyor. Eğer haber kaynağınız içinde bir yayın görürseniz, bu yayınla ilgili beslemenin altında bunu sizinle kimin paylaştığını görme fırsatını elde edeceksiniz. Böylelikle farkında olmadan ekranınızda beliren bir canlı yayının kim tarafından size gönderildiğini göreceksiniz.

Android için, Periscope özel yayın seçeneği de getiriyor. Ortaklaşa takip edilen arkadaşlar içinden seçim yaparak belirli kişilere Periscope yayını yapmak da artık mümkün oluyor. Bu özel paylaşım işlevi çok yakında iOS’e de gelecek.

İLGİLİ HABERLER