Teknoloji

Pepsi Phone P1s Çin’de görücüye çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pepsi-phone-p1s-231115-1

Pepsi denince pek çok kişinin aklına ilk olarak kola geliyor. Dünyanın en büyük içecek üreticilerinden biri olan Pepsi’nin kendi markasını taşıyan bir akıllı telefon hazırladığı biliniyordu. Pepsi Phone P1s adını taşıyan cihaza ait fotoğraflar daha önce internete sızmış ve akıllı telefon etkileyici tasarımıyla dikkat çekmeyi başarmıştı. Ürünün resmiyet kazanmasıyla birlikte 5.5 inç Full HD ekran ve çift SIM desteği gibi daha önce internete sızan detaylar da doğrulanmış oldu. Çin’de satışa sunulan Pepsi Phone P1s’in altında üretici olarak Shenzhen Scooby Communication Equipment Co.’nun imzası bulunuyor.

Pepsi Phone P1s, ünlü içecek üreticisinin logosunu barındırsa da, bunu kullanıcıların gözüne sokmuyor. Pepsi logosu telefonun arkasına oldukça incelikli biçimde işlenmiş. Pepsi Phone P1s’in varsayılan duvar kağıdı ise şirketin kırmızı, beyaz ve mavi renklerini barındırıyor. Akıllı telefonun ikonları için de aynı renk şeması tercih edilmiş. Arka paneli altın renginde olan Pepsi Phone P1s’in ekranını beyaz bir çerçeve kaplıyor. Cihazın mavi ve gümüş renkli versiyonları da bulunuyor.

Pepsi Phone P1 ve P1s olmak üzere iki farklı versiyonla birlikte geliyor. Ancak söz konusu versiyonlar arasındaki yegane fark, şebeke desteğinden kaynaklanıyor. Pepsi Phone P1s, 4G LTE şebekesini de destekliyor. Her iki versiyonda da 1.7 GHz sekiz çekirdekli MediaTek MT6592 işlemci, Mali 450-MP4 grafik işlemcisi, 16 GB dahili hafıza, 2 GB RAM ve microSD desteği bulunuyor. Hibrit çift SIM desteği çerçevesinde nano SIM yuvası, microSD kart girişi için de kullanılabiliyor.

pepsi-phone-p1s-231115-2

Pepsi Phone P1s, Android 5.1 Lollipop üstüne kurulu dido OS işletim sistemiyle çalışıyor. Parmak izi tarayıcısı, 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera, 3000 mAh kapasiteli pil akıllı telefonun diğer bileşenleri arasında bulunuyor.

Pepsi Phone P1s sadece Çin’de satılacak. Akıllı telefonun mavi ve gümüş renkli versiyonları da satışa sunulacak. Pepsi Phone P1s, Çinli kitle fonlama sitesi JD üzerinden satılıyor. Pepsi Phone P1s’e sahip olmak için 499 yuan (221 TL) ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER