Manşetler

Pepsi P1 Android telefon Çin’de satışa çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pepsi-logo-131015

Pepsi’yi hepimiz bir gazlı içecek markası olarak biliriz, ancak şimdi bu marka bir akıllı telefonda karşımıza çıkıyor. Üstelik 5.5 inç 1080p ekran, 1.7 GHz işlemci, 2 GB RAm, 3000 mAh kapasiteli pil, 13 megapiksel kamera gibi, hiç de fena sayılmayacak teknik özelliklere sahip, aynı zamanda 200 dolar gibi teknik özelliklerine göre epey uygun görünen bir fiyat etiketi iliştirilmiş akıllı telefonda.

Pepsi P1’den söz ediyoruz. Pepsi’nin Çin pazarına özel bu akıllı telefonunun fotoğrafı birkaç gün önce şirketin Weibo hesabında yayınlanmıştı. O zamandan beri bu fotoğrafın gerçek olup olmadığı, böyle bir akıllı telefonun çıkıp çıkmayacağı sorusu sorulmuştu. Soru işaretleri ortadan kalktı ve bu telefonun gerçek olduğu ortaya çıktı.

Pepsi bu telefonu kendisi tasarlamamış, sadece markasının lisans karşılığında bu akıllı telefona eklenmesine razı olmuş. Pepsi P1 Android telefonun üreticisi bilinmiyor, ancak telefonun görünüş açısından Huawei Android telefonları andırdığını görüyoruz.

pepsi-a1-telefon-131015

Pepsi P1’in en vurucu noktalarından bir tanesi 1299 yuan (yaklaşık 600 TL) fiyat etiketi taşıyor olması. Uygun fiyatlı Android telefonlar bakımından Çin piyasası bir hayli zengin, Pepsi P1 de bu ortamda kendisine şans arayacak. Teknik özellikler, pek de fena görünmeyen tasarımı ve Pepsi gibi popüler bir markanın varlığı Pepsi Android telefon için avantaj sağlayabilir. Telefonun Çin dışına çıkıp bu taraflara gelmesini doğrusu pek beklemiyoruz.

İLGİLİ HABERLER