Teknoloji

Pepper: Softbank’ten duygusal robot

İnsanların hislerini okuyan bir robot kulağa korkutucu gelebilir ama işin aslı pek öyle olmayacak gibi gözüküyor. Japon mobil operatörü Softbank tarafından geliştirilen ve ”duygusal motor”a sahip olan Pepper isimli robotun özellikle insan bakımı sektörü için bir alternatif oluşturması amaçlanıyor. Pepper bulut tabanlı yapay zekası sayesinde insan hareketlerini, ifadelerini ve ses tonlarını analiz edebilecek.

pepper-robot-050614

Şirket insanların Pepper’la tıpkı aileleri ve arkadaşlarıyla kurdukları gibi bir iletişim kurabileceğinin özellikle altını çiziyor. Önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan robota sahip olmak isteyenlerin 198 bin Japon yeni (4060 TL) ödemesi gerekecek. Robotlar yarından itibaren Softbank’in Japonya’daki mağazalarına yerleştirilecek. Böylelikle insanların robotla önceden iletişim kurmasının önü açılmış olacak. İnsanlarla etkileşimi arttıkça bulut tabanlı bir yapay zekaya sahip olan Pepper’ın davranış biçiminin şekillenmesi öngörülüyor.

Pepper’ın yapay zekasının altında imzası bulunan Fransız şirketi Alderbaran’ın CEO’su Bruno Maisonnier, duygusal robotun insan hayatında yeni bir boyut yaratacağını ve teknolojiyle etkileşimin yeni bir yolunu sunacağını belirtti. Pepper’ın bir başlangıç olduğunu söyleyen Maisonnier, ortada umut vadeden bir gerçeklik olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili >> BBC

İLGİLİ HABERLER