Manşetler

Pepapp: Kadınlara özel dijital asistan

Mobil uygulamaların hayatımızın her alanında kolaylık sağlaması akıllı telefonlara bağımlılığımızı gitgide arttırıyor. Eskiden notlarımızı çantalarımızda taşıdığımız ajandalarda tutardık.Şimdi ise her ihtiyacı bir mobil uygulama karşılıyor.

Biz kadınlar için de olmazsa olmaz takvim tutma eylemi de Pepapp ile daha eğlenceli hale gelmiş. Anlaşıldığı üzere Pepapp kadınlara özel bir dijital asistan uygulaması. Pepapp ile âdet ve yumurtlama günlerini takip ederken bir yandan da eğlendirici ve bilgilendirici tavsiyeler almanız mümkün.

Pepapp uygulamasını ücretsiz olarak akıllı telefonunuza indirdikten sonra öncelikle giriş yapmanız isteniyor. Facebook, Google veya daha önceden kayıt olduğunuz e-posta adresinizle giriş işlemini tamamladıktan sonra adet döngünüz ile ilgili bilgilerin girişinin yapılması isteniyor. Dijital asistanınızı regl döneminizin takibi için kullanabileceğiniz gibi, eğer hamile kalmak istiyorsanız bu süreç için de kullanabilirsiniz. Başlangıç bilgileri alınırken hamile kalmayı düşünüp düşünmediğiniz de soruluyor. Tüm bilgi girişleri tamamlandıktan sonra dijital asistan size bildirim göndermek için son bir onay istiyor. Talep edilen bilgilerin girişini tamamladıktan sonra dijital asistanı kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Alt menüde yer alan ve “Asistan” olarak adlandırılan sekme başlangıç sayfası olarak belirlenmiş. Bu sayfa da 1 haftalık takvimde regli, doğurganlık ve yumurtlama günleri çeşitli renkler ile veriliyor. Yine aynı sayfada takvimin altında size kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak motive edici cümlelere yer verilmiş. Ayrıca dünyadan ilginç haberler de bu sayfada yer alıyor. “Takvim” sekmesinde ise 1 aylık takvim üzerinde farklı renkler ile aylık döngü günleriniz veriliyor. Alt menüde yer alan “+” sekmesinde ise günlük bilgi girişlerinizi yapabiliyorsunuz. Uygulama veri girişlerini yedekleyerek kişisel kimliğinizi oluşturuyor ve yaklaşan adet döneminizi size eğlenceli bildirimler yaparak hatırlatıyor.

pepapp

Alt menüde yer alan “Pepzine” sekmesinde farklı başlıklar altında birçok bilgi paylaşılıyor. Bunlar Taze, Canım Çekti, Dişisel Bakım, Eğlenceli Şeyler, Ev Kuşu, Gönül İşleri, Pepiler Kültür, PMS, Regl Dönemi ve Vajipedia bu sekme altında yer alan ilginç başlıklar. Bu başlıklar altında pratik tatlı tariflerinden, en zararlı 20 besin bilgisine, adet sancısından, bebek odası tavsiyelerine, erkeklerin duymaktan hoşlanmadığı cümlelerden, regl döneminde içilmesi gereken rahatlatıcı çay tarifine kadar çok farklı konulara yer verilmiş.

Alt menüde yer alan “Ayarlar” sekmesinde kişisel ayarlar, hatırlatıcılar, regli dönemi ile ilgili bilgiler ve uygulama ile ilgili ayarlarınızı değiştirebiliyorsunuz. Herhangi bir ayar değiştirildiğinde ayarlar otomatik olarak kayıt ediliyor. Sol üst menüden de alt menüdeki sekmelere kolayca erişebiliyorsunuz. Ayrıca bu menüde teknik destek, uygulamayı arkadaşlarınıza tavsiye et gibi bölümler de bulunuyor.

Pepapp kadınların sıkıntılarına ortak oluyor

Türkiye’nin ilk ve tamamen Türkçe dijital asistanı olması Pepapp uygulamasını kadınlar için daha da cazip hale getiriyor. Bu sancılı ve sıkıntılı sürecinizde yüz gülümseten bildirimler almak ve bu bilgileri sizin için saklayacak bir dijital asistan istiyorsanız bu uygulamayı telefonunuza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. iOS 8.0 ve üzeri cihazlarınız için uygulamayı buradan indirebilirsiniz. Android 4.0.3 ve üzeri cihazlarınız için uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER