Teknoloji

Penthouse yoluna dijital ortamda devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

penthouse

İnternet, geleneksel medyaya karşı elde ettiği “zafer”lere bir yenisini daha ekledi. Ünlü yetişkin dergisi Penthouse, 50 yılı aşkın bir sürenin ardından basılı versiyonuna son verme kararı aldı. Dergi yoluna dijital ortamda devam edecek. Penthouse’un sahibi olan FriendFinder Networks tarafından yapılan açıklamada, değişimin dergiyi gelecekte de rekabetin içinde tutmak adına gerekli olduğu ifade edildi.

FriendFinder Networks, derginin günümüzdeki tüketim koşullarına uygun olarak yeniden değerlendirildiğini ve dijital versiyonda okuyucuların sevdiği her şeyin bulunacağını belirtirken, basılı dergi deneyiminin dijital deneyimin gücüyle birleştirileceğinin altını çizdi.

Bir diğer ünlü yetişkin dergisi Playboy ise geçtiğimiz yıl içinde bundan böyle tamamen çıplak kadın fotoğrafları yayınlamama kararı almıştı. Yeniden yapılanma çerçevesinde bu karara varan Playboy’un yenilenmiş versiyonu önümüzdeki mart ayında görücüye çıkacak. Playboy’un içerik şefi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, yenilenmiş derginin “daha erişilebilir ve samimi” olacağı belirtilmiş, tamamen çıplak kadın fotoğrafları basmanın ise internetin gelişimiyle birlikte “demode” olduğu ifade edilmişti.

Penthouse vakası ise Playboy’a kıyasla biraz daha farklı bir yerde duruyor. Zira derginin şu an için aldığı tek karar yayınına dijital formatta devam etmek. Ancak her iki derginin değişiminde de temel sorumlu olarak internet göze çarpıyor. Dergilerin tirajı internetin gelişimiyle birlikte önemli ölçüde azalmış durumda. FHM ve Zoo gibi İngiltere merkezli “erkek” dergilerinin akıbeti ise biraz daha acı oldu. Her iki dergi de geçtiğimiz yılın sonu itibarıyla kapatıldı.

Alınan karar doğrultusunda Penthouse’un New York’taki ofisi de kapatılacak ve dergi çalışmalarını FriendFinder Networks’ün Los Angeles’taki merkezinde devam edecek. FriendFinder’ın portföyünde popüler yetişkin dergisinin yanı sıra çeşitli çöpçatanlık ve arkadaş bulma siteleri de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER