Teknoloji

Pentax 24 megapiksel APS-C sensörlü K-3’ü duyurdu

Pentax yeni modeli K-3 ile APS-C sensörlü DSLR pazarına adım atarken, ortada halen tam çerçeveli modele dair bir işaret gözükmüyor. Tıpkı Sony Alpha A77 ve A65’te olduğu gibi 24 megapiksel bir sensör barındıran K-3’te son teknoloji Prime III görüntü işleme motoru yer alıyor. Pentax’ın mümkün olan en keskin görüntüleri elde etmek adına son dönemde orta ve üst sınıf pek çok DSLR fotoğraf makinesinde görülen optik low pass filtresinden feragat etmesi de dikkat çekiyor.

pentax-k-3-081013

Bu filtrenin eksikliğinden dolayı bazı fotoğraflarda oluşabilecek harelerin önüne geçmeyi isteyen Pentax, çözümü K-3’e ekstra bir donanım özelliği eklemede buluyor. ”Gelişmiş anti-hare” olarak tanımlanan özellik ile sensörün küçük bir oranda titremesini sağlayan Pentax, böylelikle ışığın farklı sensör boğumlarına düşmesini mümkün kılıyor.

K-3’ün kasasında beğeniyle karşılanan K-5 ve K-5 II modellerinden daha farklı bir kasa kullanmayı tercih eden Pentax, bu değişimin nedeni olarak gelişmiş büyütme vizörünü gösterdi. 86 bin piksellik RGB poz metreleme sistemi barındıran dijital fotoğraf makinesinde 27 noktalık otomatik odaklama sistemi bulunuyor. Çift SD kart girişine sahip olan Pentax K-3’te 3.2 inç bir LCD ekran da yer alıyor. Birleşik Krallık için sadece kasa fiyatı 1100 pound olarak belirlenen K-3’ün 18-55 mm.’lik hava durumuna karşı dayanıklı lens barındıran modeli ise 1200 pounddan satılacak. 18-55 mm. ve 50-200 mm.’lik çift lensli paketi 1350 pounda satacak olan Pentax, 18-135 mm. lens barındıran paketin fiyat etiketine ise 1450 pound yazdı.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER