Teknoloji

Pelé Samsung’dan 30 milyon dolar tazminat istiyor

pelé samsung

Futbol dünyasının en büyük yıldızlarından biri olan Pelé Samsung’dan 30 milyon dolar tazminat talep ediyor. 75 yaşındaki eski futbolcu, Güney Koreli şirketin geçtiğimiz yıl UHD TV’leri için basın kuruluşlarına verdiği tam sayfa ilanda kasıtlı olarak bir benzerini kullandığını öne sürdü. Reuters’in haberine göre, Pelé bu ayın başlarında Chicago’da açtığı davanın dilekçesinde de reklamda portresi kullanılan modelin kendisine fazlasıyla benzediğini vurguladı.

Brezilyalı futbol yıldızı, kendisine benzeyen modelin hemen yanında bulunan Samsung TV’nin ekranında ise kendisinin imza vuruşlarından biri olan röveşatayı icra eden bir futbolcunun bulunmasının da bu ilişkiyi daha kuvvetli hâle getirdiğini belirtti.

ABD’de The New York Times gibi gazetelerde yayınlanan reklamda Pele’den bahsedilmezken, reklamdaki beyaz tenli futbolcunun vuruşunun da röveşatadan ziyade voleye benzediği görülüyor. Yine de, dava dilekçesinde Samsung’un 2013’te de Pelé’den ürün promosyonunda faydalanmayı istediği, ancak masadan son anda çekildiği ve şirketin Pelé’nin kimliğinden faydalanma konusunda hiçbir hakkının olmadığı vurgulandı.

Pelé’nin avukatları, söz konusu benzerliğin ünlü futbolcunun hayranlarının kafasını karıştıracağını ve mevcut sponsorluk anlaşmalarına da zarar vereceğini belirtti. Pelé, 2014’te Brezilya’da gerçekleşen Dünya Kupası esnasında sponsorluk anlaşmaları sayesinde 25 milyon dolar kazanmıştı. Samsung’a karşı olan mücadelesinde Pelé’nin avukatları arasında Michael Jordan’ın ismini izinsiz kullanan bir süpermarket zincirine karşı 8.9 milyon dolar tazminat kazanmasına yardımcı olan avukat Fredrick Sperling de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER