Teknoloji

Pek yakında iPhone uygulamalarında tam ekran video reklamlar gösterilebilir

Apple’ın iAd platformunda değişikliğe giderek iPhone uygulamalarında tam ekran reklam gösterimine izin vereceği, böylelikle reklamcılara ve yazılımcılara uygulamalarından daha fazla gelir elde etme fırsatı sağlayacağı iddia ediliyor. AdAge’in haberine göre, tam ekran gösterilecek iPhone reklamları sayesinde kullanıcıların televizyon reklamı izliyormuş gibi hissetmesi amaçlanıyor. Apple cephesiyse şu an için konuya dair sessizliğini koruyor.

iad-060314

Bu değişiklik gerçekleştiği takdirde 2010 yılında faaliyete geçen iAd platformundaki ilk somut değişiklik olacak. Platform yayın hayatına başladığı günden bu yana reklam ajansları ve yazılımcıların ilgisini çekmekte sorunlar yaşıyor. Halihazırda Gazete Bayisi uygulamasının iPad versiyonları içinde tam ekran reklamlara izin veren Apple, bu izni iPhone uygulamalarına da verdiği takdirde iAd ile çalışan yazılımcılar için daha fazla gelir elde etme imkanı doğacak.

iAd reklamları en iyi tasarlanan ve gösterilen mobil reklamlar olarak tanımlansa da, Apple’ın uyguladığı yüksek oranlar nedeniyle reklamcılar platforma mesafeli yaklaşıyor.

İlgili >> AdAge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER