Teknoloji

Peiter “Mudge” Zatko yeni bir siber güvenlik ajansı kurmak için Google’dan ayrıldı

google-peiter-mudge-zatko-010715

Google’ın en iyi tanınan ve en prestijli güvenlik araştırmacılarından biri olan Peiter “Mudge” Zatko, ABD’de devlet tarafından kurulacak yeni bir siber güvenlik ajansının kuruluşuna destek olmak için Google’dan ayrıldı. Recode sitesinde yer alan habere göre, Zatko’nun kuruluş sürecinde aktif rol olacağı yeni ajans, elektronik tehditleri inceleyecek. Yazılımların olası saldırılardan korunması amacıyla standart test yöntemlerinin geliştirilmesi de yeni ajansın potansiyel görevleri arasında sayılıyor. Hem devlet kurumlarının hem de büyük şirketlerin maruz kaldığı saldırılar göz önüne alınınca söz konusu ajansın kurulumunda geç kalındığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Zatko ve ABD hükümeti arasında nasıl bir bağlantı olacağı henüz bilinmiyor. “Mudge” rumuzuyla tanınan Zatko, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Google’a veda ederken; Beyaz Saray’ın kendisinden siber bir Underwriters Labratories oluşturmasını istediğini belirtti. Underwriters Labratories, ürünlerin güvenliğini test edip onaylayan şirketlerin en büyüğünü olma özelliğini taşıyor.

Ancak Zatko’nun Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı bir diğer açıklama, kafaları biraz karıştırıyor. Zatko’nun tweetinde kullandığı “Konser Beyaz Saray’da olmayacak” ifadesi, oluşturulacak kurumun resmi bir yapıda olmayacağı, ancak ABD hükümeti tarafından sağlanan fonlardan faydalanacağı ihtimalini akılara getiriyor. Peiter Zatko’nun kariyerine bakıldığında oluşturulacak kurumun yönetimi için uygun isim olduğunu gösteren pek çok başarı olduğu görülüyor.

İLGİLİ HABERLER