Teknoloji

Pebble Time yazılım güncellemesinin dağıtımı başladı

pebble-time-100915-1

Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı tanıttığı etkinlikte Apple Watch’a dair bazı haberler vermekten geri kalmamıştı. Cupertino merkezli şirketin duyurduğu yenilikler, akıllı saat pazarındaki rakiplerinden Pebble’ı güncellemelerini paylaşmaktan alıkoymadı. Pebble Time akıllı saati için yazılım güncellemesinin dağıtımına başlayan şirket, iOS ve Android uygulamalarını da güncelledi.

Pebble Time işletim sisteminin 3.4 sürümü, üç yeni dil desteğinin yanı sıra Quiet Time isimli bir özellik ve güç koruma modunu getiriyor. Pebble’ın Android uygulaması da güncellemeyle daha kullanışlı yeni bir tasarıma kavuştu.

Yazılım güncellemesiyle birlikte Pebble Time’ın desteklediği diller arasına Almanca, Fransızca ve İspanyolca katıldı. Genişleyen dil desteği, sesle kontrol özelliklerini de kapsıyor. Quiet Time özelliğini ise Apple’ın “Rahatsız Etme” özelliğinin Pebble’daki muadili şeklinde tanımlamak mümkün. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, sesli ve titreşimli bildirimleri tamamen sessize alabilecekler.

pebble-time-100915-2

Manuel olarak geçilebilen Quiet Time modu, takvim doğrultusunda da programlanabilecek. Standby modu ise Bluetooth’u, dolayısıyla akıllı telefon bağlantısını, kapatarak pil ömründen yüzde 50 oranında tasarruf sağlıyor. Pebble Time’ın 30 dakika boyunca hareket algılamaması durumunda da Bluetooth otomatik olarak kapatılabilecek.

Android Wear ve Apple Watch gibi popüler akıllı saatlerin varlığına rağmen; Pebble sadeliği, uzun pil ömrü ve hem iOS hem de Android cihazlarla çalışabilmesi sayesinde ilgi görmeye devam ediyor. Ancak Android Wear’in iOS desteği sunmaya başlamasıyla birlikte Pebble Time adına işlerin değişebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER