Teknoloji

Pebble çalışanlarının yüzde 25’lik kısmıyla yollarını ayırıyor

pebble time

Akıllı saat pazarına teknoloji dünyasının büyüklerinin girmesi, sektörün bağımsızları için işlerin biraz daha zorlaşmasına neden oldu. Söz konusu bağımsızlardan biri olan Pebble da, artan rekabet ortamında ayakta kalabilmek için bazı radikal kararlara imza atmak zorunda kalıyor. TechInsider’a konuşan şirketin CEO’su Eric Migicovsky, 40 çalışanlarıyla yollarını ayıracaklarını belirtti. 40 kişi, akıllı saat üreticisinin 160 kişilik toplam kadrosunun yüzde 25’lik kısmına tekabül ediyor.

İşten çıkarma kararının alınmasında, nakit rezervindeki sıkıntı da önemli rol oynuyor. Geride kalan sekiz ayda 26 milyon dolar kaynak bulan Pebble için önümüzdeki dönemde yatırım aracılığıyla nakit sağlamak pek kolay olmayacak gibi gözüküyor. Yaşadıkları sıkıntılı dönemin uzun vadeli olmadığına inandıklarının altını çizen Migicovsky, giyilebilir teknoloji pazarının önümüzdeki 5 ila 10 yıllık dönemde izleyeceği seyir konusunda bir fikirlerinin olduğunu da belirtti.

Pebble, giyilebilir ürün pazarındaki mevcut performansı konusunda pek açık ifadeler kullanmıyor ve şirketin uzun vadede sergileyeceklerine dair öngörüde bulunmak için mevcut performans rakamları da önem taşıyor. Şirket, 2015’in başlarında 1 milyondan fazla akıllı saat satışı gerçekleştirdiğini açıklamış olsa da; bunun Time serisi saatlerin çıkışından ve Apple Watch ile mevcut Android Wear kadrosunun piyasaya sürülmesinden öncesine ait bir rakam olduğunu unutmamak gerekiyor.

Şirket, hem kullanıcılarını hem de potansiyel yatırımcılarını kalabalık pazarda hayatta kalabileceği konusunda ikna etmek zorunda ve rakiplerinin büyüklüğü nedeniyle bunu yerine getirmek Pebble için iyiden iyiye zorlaşıyor.

İLGİLİ HABERLER