Bilim

Pebble Health Pebble akıllı saatlere gerçek zamanlı sağlık takibini getiriyor

Pebble Health

Pebble, yalın tasarımı ve açık yazılım platformuyla birlikte bir akıllı saat olarak ilk sahiplerinin karşısına çıkmıştı. Ancak Pebble markasını taşıyan yeni ürünler, daha kitlelere yönelik bir yaklaşımın izlerini barındırıyor. Yayınlanan son yazılım güncellemesi de bu yönde atılan yeni bir adım olarak göze çarpıyor.

Pebble Health adını taşıyan yeni sağlık takip sisteminin dağıtımına başlayan yeni Pebble, akıllı saatlerine adım sayma ve uyku takibi gibi özellikler getiriyor. Ücretsiz olarak dağıtılan güncelleme, Pebble Classic ve Pebble Steel dışındaki tüm modellere ulaştırılıyor. Söz konusu modeller de kısa süre içinde platforma erişebilecek. Daha öncesinde Pebble akıllı saatlerde aktivite seviyelerini görmek için Misfit veya Jawbone Up gibi bir üçüncü taraf uygulamadan faydalanmak gerekiyordu. Pebble Health ile şirket, en azından belli bir noktaya kadar, deneyimi sahiplenmeyi amaçlıyor. Platform, topladığı verileri Apple’ın Sağlık uygulaması ve Google Fit ile de paylaşacak.

Pebble, sağlık platformunu geliştirirken Stanford Üniversitesi bünyesindeki Giyilebilir Sağlık Laboratuvarı ile birlikte çalıştı. Böylelikle aktivite takibi için gerekli algoritmaları oluşturan şirket, platform için oluşturulan algoritmanın laboratuvar tarafından yayınlanacağını belirtti. Böylelikle araştırmacılar, gerçekleştirdikleri çalışmalarda algoritmadan faydalanabilecek.

Bu açıklama bazı gizlilik endişelerini doğurma potansiyeli taşısa da, Pebble Stanford Üniversitesi laboratuvarının kullanıcı verilere ulaşım izni olmayacağının altını çizdi ve sadece algoritmanın kamuoyuna açık olduğunu vurguladı.

Pebble Health, giyilebilir ürün pazarında artan rekabette kendisine daha sağlam bir zemin kurmak isteyen Pebble’ın elini güçlendirmek için attığı önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Apple ve Samsung gibi şirketlerin de akıllı saat sektörüne girdiği göz önüne alınınca Pebble’ın bu hamlesi kulağa daha doğal geliyor.

İLGİLİ HABERLER