EğlenceTeknoloji

Peaky Blinders da “oyunlu diziler” grubuna katılıyor

peaky blinders

Popüler dizi ve filmlerin oyununun hazırlanması daha önce görülmemiş bir durum değil. Narcos, Stranger Things ve The Walking Dead gibi dizilerin oyunları, hatırı sayılır bir kitleye ulaşıyor. Bu gruba şimdi de Peaky Blinders katılıyor.

Peaky Blinders’ın Curve Digital tarfıdan hazırlanan oyunu “Peaky Blinders: Mastermind” adını taşıyor. Tıpkı dizi gibi 20. yüzyılın Birmingham’ında geçen oyunda oyuncular bilmeceleri çözdükleri bir maceraya girişecek.

2020’nin sonlarında yayınlanacak olan oyun PlayStation 4, Xbox One, PC ve Nintendo Switch’te oyuncularla buluşacak. Eş ölçülü grafiklerin kullanıldığı oyunda, dizinin tüm karakterleri farklı görevleri tamamlamak için kullanılabiliyor.

Oyunun direktörü James Marsden, konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu: “Dizide Tom Shellby’nin geçmiş veya gelecek için kaygılanmamasının bir sebebi var. Sadece ‘askerin dakikası’ olarak tanımladığı hayati anları önemsiyor. Oyunu bu fikrin çevresinde tasarladık. Böylelikle oyuncular zamanın hem gerisinde hem de ilerisinde aksiyonlar planlayabiliyor ve tüm karakterleri bu hayati anlarda uygun davranmaları için eş zamanlayabiliyor. Oyunun yukarıda izleyebileceğiniz fragmanı, bu konsepti daha net biçimde anlamayı sağlıyor.

 

Peaky Blinders’ın yaratıcısı ve senaristi Steven Knight ise dizisinin bir oyuna dönüşmesinden dolayı heyecanlı olduğunu dile getirdi. Knight, bu oyunla dizinin hayranlarını da dizinin bir parçası olmaya davet ettiklerini ifade etti.

Peaky Blinders, tüm sezonlarıyla Netflix üzerinde izlenebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER