EğlenceTeknoloji

Yeni oyun bilgisayarınız için en iyi oyunlar (2021)

Oyunculara özel Acer Predator serisine yeni masaüstü bilgisayarlar, monitörler ve aksesuarlar

Oyun bilgisayarlarına olan talep, gelişen teknolojiyle birlikte her geçen gün daha da artıyor.  Özellikle de performansa son derece önem veren oyuncular, oyun konsollarının sunduğu kısıtlı performansı gerekçe göstererek PC’ye sığınıyor. Bilgisayar dünyası ise birbirinden farklı oyun seçenekleriyle bambaşka diyarların kapılarını aralıyor. Biz de Teknoblog olarak yeni yıla, yeni bir oyun bilgisayarı ile girenler için oynanabilecek en iyi oyunları sıraladık. İşte 2021 yılına geldiğimiz süreçte PC için en iyi oyunlar:

1. Cyberpunk 2077

pc için en iyi oyunlar 2021

Listeye böylesine çarpıcı ve tartışılan bir oyunla girmek istedik. Son yılların belki de en çok tartışma yaratan oyunu Cyberpunk 2077, özellikle de konsol tarafında ciddi sorunlar eşliğinde çıkışını gerçekleştirdi. Oyunun PC versiyonu ise konsol versiyonlarına nazaran daha ”oynanabilir” durumda. Hep sorunlarından bahsediyoruz ancak Cyberpunk 2077 gerçekten oynanması gereken bir oyun. İnsanı içine çeken Night City atmosferi ve hikayesiyle şans vermeniz gereken yapımlardan biri olduğuna inanıyoruz. Ocak ve Şubat aylarında gelecek büyük güncellemelerle birlikte oyundaki sıkıntıların bir hayli azalacağına dair beklentilerin olduğu bilgisini de aktarmış olalım.

CD Projekt RED’in oyun dünyasını ”sallayan” son bombası Cyberpunk 2077‘nin metacritic puanı ise 86.

2. Hades

Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Bastion, Transistor ve Pyre gibi yapımlarla adını duyuran Supergiant Games’in üstlendiği Hades, roguelike türünde bir aksiyon rol yapma oyunu. Oyunda Hades’in asi oğlu Zagreus’u kontrol ediyoruz. Hikaye, ana karakterimizin içinde bulunduğu dünyadan kaçmak istemesiyle başlıyor. Zagreus’un yeraltı krallığından kaçmak istediğini duyan Olympos tanrıları, bu macerasına destek olmak amacıyla Zagreus’a güçlerinden bir parça veriyor.

6 Aralık 2018 tarihinde çıkışını gerçekleştiren ve son yılların en başarılı yapımlarından biri olan Hades’in metacritic puanı ise 93.

3. Among Us

pc için en iyi oyunlar 2021

Among Us 2020 yılının en popüler oyunlardan bir tanesi, hatta belki de en popüleri. Amerikalı oyun stüdyosu  InnerSloth tarafından geliştirilen ve 15 Haziran 2018 tarihinde piyasaya sunulan oyun, çıkışını gerçekleştirdiği yıl oldukça az ilgi görmüştü. Ancak Twitch yayıncıları ve YouTuberlar sayesinde 2020 yılının en popüler yapımı haline geldi.

Uzay temalı bir ortamda geçen Among Us’ta oyuncular iki rolden birini üstleniyor. Rollerden biri en az 1, en fazla 3 tane olmak üzere Crewmate, diğeri ise Impostor (Türkçesi için sahtekar diyebiliriz.) Crewmate takımının amacı Impostor’ları tespit etmek ve oylayarak ortadan kaldırmak. Bunun yanı sıra haritadaki görevleri de tamamlamaları gerekiyor. Impostor olanların amacı ise Crewmate takımının görevleri tamamlamasını engellemek ve bu takımın üyelerini birer birer ortadan kaldırmaktır.

Arkadaşlarınızla oynadığınız takdirde çok daha keyifli bir oyun haline gelen Among Us‘ın metacritic puanı ise 86.

4. Amnesia: Rebirth

Amnesia: Rebirth, Amnesia serisinin üçüncü oyunu olarak 20 Ekim 2020 tarihinde oyuncuların beğenisine sunuldu. Oyun, korku türünde oldukça başarılı yapımlara imza atan Frictional Games tarafından geliştirildi.

1937 yılının Mart ayındayız. Serinin ilk oyunu Amnesia: The Dark Descent’taki olayların üzerinden neredeyse 98 yıl geçmiş. Oyunun hikayesi, Sahra çölünün ortasına düşen bir uçak kazası ile başlıyor. Oyundaki ana karakterimiz ise bu enkazdan tek başına kurtulan Tasi Trianon…

Korku ve hayatta kalma türünde oyunları seviyorsanız Amnesia: Rebirth’ü mutlaka denemelisiniz. Çıkışıyla birlikte son derece olumlu geri dönüşler alan Amnesia: Rebirth‘ün metacritic puanı ise 80.

5. Persona 4: Golden

pc için en iyi oyunlar 2021

Atlus tarafından geliştirilen J-RPG oyunu Persona 4: Golden, 14 Haziran 2012’de Playstation Vita kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Şimdi ”2012’de çıkmış oyunun bu listede ne işi var?” diye düşünebilirsiniz. Persona 4: Golden’ın bu listede olma sebebi, oyunun 13 Haziran 2020 tarihinde PC için Steam platformuna gelmiş olması. Persona 4: Golden, Atlus’un PC için çıkardığı ikinci Persona oyunu. (Bir diğeri ise; Megami Ibunroku Persona)

Persona serisi her oyuncunun bir kez dahi olsa oynaması gereken serilerden bir tanesi. Dolayısıyla böyle bir fırsatınız varken Persona 4: Golden’ı kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. Oyunun PC metacritic puanının ise 87 olduğunu ayrıca belirtmiş olalım.

6. Fortnite

Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Epic Games’in üstlendiği Fortnite, 25 Temmuz 2017 tarihinde çıkış yaptı. Oyun, çıkış tarihinden itibaren Battle Royale türünün artık kalıplaşmış örneklerinden biri haline geldi. 4 kişiye kadar eşli oynanışa izin veren oyunun haritasında toplam 100 kişiyle karşı karşıya geliyor, oyunun başlangıcında kendinize uygun gördüğünüz bir bölgeye atlayıp silah ve materyal topluyorsunuz. Topladığınız materyaller yardımıyla da hızlı bir şekilde yapılar inşa edip rakiplerinizi alt etmeye çalışıyorsunuz.

Çıktığı günden bu yana hala popülerliğini koruyan Fortnite’ın metacritic puanı ise 81.

7. Microsoft Flight Simulator

pc için en iyi oyunlar 2021Geliştiriciliğini Asobo Studio’nun, yayıncılığını ise Xbox Game Studios’un üstlendiği Microsoft Flight Simulator 2020, 18 Ağustos 2020 tarihinde piyasaya sürüldü. Oyun, sunmuş olduğu göz alıcı grafikleri ve yeni sistemleriyle 2020 yılında oldukça ses getirdi. Yılın en gösterişli simülasyonu olarak nitelendirebileceğimiz Flight Simulator oldukça detaylı bir oynanış imkanı sunan pilotluk simülasyonu. Oyunda çeşitli challenge’lar ile karşılaşacaksınız. Bunları tamamlarken eşsiz manzaranın keyfini sürecek, bir kuş misali havada süzüleceksiniz.

Game Pass sistemine abone olarak da oynayabileceğiniz Microsoft Flight Simulator‘ın metacritic puanı ise 91.

8. Horizon: Zero Dawn

Önce PS4’e özel bir oyun olarak çıkış yapsa da 7 Ağustos 2020 tarihinde PC versiyonu piyasaya sürülen Horizon: Zero Dawn, kendine özgü yapısıyla oldukça beğeni toplamış bir açık dünya oyunu. Aloy adında genç bir kadını kontrol ettiğimiz oyunun hikayesi bundan tam 1000 yıl sonrasını konu ediniyor. Oldukça yetenekli bir avcı olan Aloy ile birlikte devasa yaratıklarla dövüşüp, bu dünyayı keşfe çıkıyorsunuz.

Oyunun hikayesinden söz edecek olursak; gelişen teknoloji ile beraber artan küresel ısınma etkisi, dünyayı değiştirmeye başlıyor. Bu değişen dünyada robotlar hayatımıza giriyor ve yavaş yavaş yapay zeka hüküm sürmeye başlıyor. Bu noktada kahramanımız Aloy’a düşen görev ise bu robotları alt etmek.

Açık dünya aksiyon türünü sevenlere denemelerini önerdiğimiz Horizon: Zero Dawn‘ın metacritic puanı ise 84.

9. Red Dead Redemption 2

pc için en iyi oyunlar 2021

26 Ekim 2018 tarihinde PC platformu için çıkışını yapan Red Dead Redemption 2, vahşi batıda geçen bir açık dünya oyunu. Açık dünya konusunda oldukça tecrübeli olan Rockstar Games’in oyun dünyasına vermiş olduğu en büyük hediyelerden biri olan Red Dead Redemption 2, tüm oyuncuların denemesi gereken enfes bir yapım. Oyun, Van der Linde çetesinin bir üyesi olan kanun kaçağı Arthur Morgan’ın hikayesini konu alıyor. Red Dead Redemption 2 o kadar emek verilerek hazırlanmış ki, oynarken iki lafınızdan biri ”Emeğine sağlık Rockstar!” oluyor istemsizce. En azından benim için böyle olmuştu. Bu oyunu ne kadar anlatsak, ne kadar övsek az. Çıkışından itibaren oyun dünyasından da oldukça başarılı geri dönüşler alan Red Dead Redemption 2‘nin metacritic puanı ise 93.

10. Valorant

Riot Games tarafından geliştirilen Valorant, 5v5 çevrimiçi rekabet temalı taktiksel bir FPS oyunu. Oyun, tıpkı Overwatch ve Team Fortress 2’de olduğu gibi belirli karakter özellikleri sunuyor. Nişan alma ve ateş etme sisteminin ise Counter-Strike: Global Offensive’e benzediğini söyleyebiliriz. Bugüne kadar FPS türüne adını altın harflerle yazdırmış neredeyse her oyundan bir parça içeren Valorant, oldukça keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir oyun. Valorant’ın metacritic puanı ise 80.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER