EğlenceTeknoloji

Yeni oyun bilgisayarınız için en iyi oyunlar (2020)

pc en iyi oyunlar 2020

Bilgisayar satışları son birkaç yıldır sürekli olarak azalsa da, oyun bilgisayarlarının hâlâ yüksek bir talep gördüğü söylenebilir. Pek çok oyunu konsolların yanı sıra güçlü oyun bilgisayarları üzerinde deneyimlemek de mümkün oluyor. Yeni yıl hediyeniz olan yeni oyun bilgisayarınızda keyfine varabileceğiniz oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Destiny 2

Tatmin edici seviyede mobiliteyi, tepkisel kontrollerini, Halo serisinin bilimkurgu unsurlarını ve Borderlands türü oyunlardaki sonsuz tekrarlanabilirliği birleştiren bir FPS oyunu arayanlar için Destiny 2‘yi tavsiye etmek oldukça kolay. Oyunu Steam’den ücretsiz olarak indirmek ve oynamak mümkün. Ancak ekstra içerikler için para ödemek gerekebiliyor.

Red Dead Redemption 2

red dead redemption 2 pc

Red Dead Redemption 2, konsollar için 2018’de yayınlanmıştı. Ancak oyunun PC versiyonu kısa bir süre önce oyuncularla buluştu. Red Dead Redemption 2‘nin PC versiyonunun bazı rahatsız edici hatalarından tamamen kurtulması için de birkaç ay beklemek gerekiyor. Yine de, karşımızda hem teknik bir mucizenin hem de eğlenceli bir oyunun olduğunu söylemek mümkün. Daha yavaş zamanlı bir macera yaşatan Red Dead Redemption 2, bu yavaş maceranın içinde çok sayıda dönüm noktası barındırıyor. Oyunu bitirenlerin önünde ekstra bir ücret ödemeden çevrimiçi macera Red Dead Online’a geçiş yapma gibi bir imkan da bulunuyor.

Outer Wilds

Sizi uzayda gezdirecek, ancak bir şeye ateş etmenizi gerektirmeyen bir oyun arıyorsanız doğru seçim Outer Wilds olabilir. İlk başlarda oldukça yavaş akan oyun, biraz ilerledikçe oyuncuları tam içine çeken bir macera yaşatıyor.

Hunt: Showdown

Büyük savaş oyunlarını göz ardı ederek bir PC oyunları listesi yapmak mümkün değil. Bu konuda pek çok aklına Fortnite veya PUBG gibi seçenekler gelse de, oyun severlerin önünde başka bir seçenek de mevcut. Crytek imzalı Hunt: Showdown‘da oyuncuları birkaç arkadaşları ve tanımadıkları çok sayıda başka oyuncuyla kendilerini öldürmek isteyen canavarların bulunduğu bir ortama atılıyor. Oyunda oyuncuların birbirlerine karşı mücadele ettiği bir modun yanı sıra herkesin canavarlara karşı yarıştığı bir mod da mevcut.

Disco Elysium

Disco Elysium‘un hedef kitlesinde seçim özgürlüğü ve favori aksiyonlarının oyundaki dünyada etki yapmasını isteyen oyuncular bulunuyor. Şu an için sadece PC’lerde oynanabilen oyun, klasik RPG kategorisine modern bir bakış açısı getiriyor.

Sekiro: Shadows Die Twice

FromSoftware’in en yeni oyunu olan Sekiro: Shadows Die Twice, en iyi performansını PC’de sergiliyor. Oyunun PC versiyonunda görseller konsollara kıyasla daha detaylı hâle gelirken, yükleme süreleri de kısalıyor. Hızlı yükleme süreleri önemsiz bir faktör gibi görünse de, oyuncuların defalarca öldüğü Sekiro’da büyük önem taşıyor.

Apex Legends

apex legends 3. sezonListemizdeki ikinci “büyük savaş” oyunu olan Apex Legends‘ın 2019’daki parlamasıyla bunu hak ettiğini söylemek gerekiyor. Kısa sürede çok sayıda oyuncuya ulaşan oyun, düzenli ödüllendirme ve ilerleme sistemiyle kitleyi bağlı tutmayı başarıyor. Ücretsiz olması da Apex Legends’ın cazibesini artıran faktörler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER