Teknoloji

PayPal’dan Android cihazlarına özel NFC tabanlı para transfer uygulaması – Video

PayPal, Android tabanlı cihazlar için NFC tabanlı ilk mobil ödeme çözümünü tanıttı. Bu ödeme sisteminin günlük hayatta yapılacak alışverişlerde kullanılacağını söylemek zor, ancak iki kişi arasındaki para alışverişlerini daha kolay hâle getireceği kesin. PayPal’ın sistemi iki kişinin telefonlarını birbirine temas ettirerek para transferi gerçekleştirme imkânı sunacak. Tabii, bunun için her iki tarafın da NFC destekli bir Android cihazına sahip olması gerekiyor.

Transfer süreci her iki tarafın da PayPal uygulamasına sahip olmasını zorunlu kılıyor. İki taraftan birinin ya para alma ya da gönderme için talepte bulunması gerekiyor. Talepler gönderildikten sonra, her iki telefonu bir titreme sesi duyuncaya kadar birbirine temas ettirmek, sonrasında ise transferi doğrulamak için PayPal şifresini girmek gerekiyor. Transfer işlemi iki cihaz arasında şifrelenmiş bir belirteci kullanıyor. Kredi kartı bilgileri gibi güvenli verilerin kullanıldığı NFC güvenlik elemanının kullanılmasına ise gerek kalmıyor.

PayPal’ın NFC Android bileşeni şu an için sadece Google Nexus S’te çalışıyor, ne de olsa bu cihaz şu anda piyasadaki tek NFC destekli cihaz sayılır. Ancak geçtiğimiz hafta tanıtılan NFC destekli Turkcell T20‘de de benzer bileşenin kullanılabileceğini düşünüyoruz. PayPal’ın bu uygulamasının nasıl çalıştığını gösteren bir video aşağıda yer alıyor.

Video: PayPal NFC Android Uygulaması

İlgili – GigaOM

İLGİLİ HABERLER