Manşetler

PayPal Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırıyor

paypal kripto para ödeme pinterest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

paypal turkiyePayPal Türkiye’deki faaliyetlerini 6 Haziran 2016 itibarıyla sonlandıracağını açıkladı. Şirketin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, söz konusu tarihten itibaren Türkiye’deki müşterilerin PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi gerçekleştiremeyeceği ifade edildi. Şirket, müşterilerin hesaplarında kalan bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabileceği belirtildi.

Önceliğin daima müşterilerde olduğunun altını çizen PayPal, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’na (BDDK) yapılan lisans başvurusunun reddedildiğini ve ilgili kurumun PayPal’in faaliyetlerini durdurma kararı aldığını belirtti. Kararı uygulamak zorunda olduğunu vurgulayan PayPal, bu karardan duyduğu üzüntünün altını çizmekten geri kalmadı.

Müşterilerine teşekkür eden PayPal, bu desteğin Türkiye’deki çalışanlar ve şirket için her zaman önemli olduğunu belirtti. PayPal Türkiye faaliyetlerine yeniden başlayabilmek adına gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarını sürdüreceği haberini de şimdiden verdi.

Şirket oluşturduğu özel bilgi sayfasıyla sürecin bundan sonra nasıl işleyeceği konusunda gelmesi muhtemel soruları daha detaylı biçimde yanıtlıyor.

İLGİLİ HABERLER