Manşetler

PayPal Türkiye pazarına yeniden dönmeye hazırlanıyor

paypal kripto para ödeme pinterest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

paypal turkiyePayPal geçtiğimiz mayıs ayının sonunda Türkiye’deki faaliyetlerine son vereceğini açıklamış ve 6 Haziran itibarıyla da bu kararı hayata geçirmişti. Şirket, bu kararı sistemini Türkiye’deki sunuculara taşımaması nedeniyle Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Üst Kurulu (BDDK) tarafından lisansının iptal edilmesi nedeniyle almıştı.

PayPal Türkiye faaliyetlerini sonlandırmasına ilişkin açıklamasını yaptığında yeniden hizmet verebilmek için gerekli görüşmelerin gerçekleştirileceği sözünü vermişti. Bu doğrultuda BDDK yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir araya gelen şirketin yöneticileri, 2017’de PayPal’in yeniden Türkiye’deki faaliyetlerine başlamasını sağlayacak bir formülü masaya koydu.

Sabah’tan Betül Alakent’in haberine göre, PayPal önümüzdeki yılın mart ayında “Cross Border” adını taşıyan bir sistemle Türkiye’de yeniden faaliyete geçecek. Bu sistem sayesinde yurt dışında yaşayan birinin Türkiye’den alışveriş yapması mümkün olacak. Ancak Türkiye’de yaşayanlar ise yurt dışından alışveriş yapamayacak. 2017 sonuna kadar sunucularını Türkiye’ye taşımak da PayPal’in planları arasında yer alıyor.

PayPal Türkiye pazarında 400 milyon dolar işlem hacmine sahip olacak

PayPal, faaliyetlerini sonlandırmadan önce Türkiye’de e-ticarette yüzde 12’lik pazar payına ve 800 milyon dolar işlem hacmine sahipti. Yeni dönemle birlikte şirketin işlem hacminin 400 milyon dolara gerilemesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER